Цікаве

Чи потрібно парити ноги під час будь-якої хвороби: відповідь експерта

Ви парили ноги в дитинстві, коли застуджувалися? Ні? Тоді вам пощастило. А от решті лікарі опікових центрів співчувають. Доктор Комаровський у програмі “Ранок з Україною” поділився своїми враженнями від цієї процедури та пояснив, чому ми продовжуємо так робити, передає 1News.

Якщо у вашій родині було заведено парити ноги під час будь-якої хвороби, то ви абсолютно переконані в тому, що це допомагає, – пояснив позицію багатьох батьків Євген Комаровський. – Але насправді процедура “парити ноги” не має жодного стосунку до цивілізованої медицини.

За словами лікаря-педіатра вищої категорії, найстрашніше – те, що батьки підливають окріп у таз, куди діти опускають ніжки. Тому величезна кількість ошпарених дітей потім надходить до лікарні. І лікарі опікових центрів хапаються за голову, побачивши ще одну дитину після того, як батьки своїми руками обпекли їй ноги окропом.

Багато років тому навіть у підручниках для фельдшерів писали, що гарячі ванни для ніг – це коли температура води 40 °C, – сказав лікар Комаровський в інтерв’ю для каналу “Україна”. – Але для багатьох батьків це недостатньо гаряче. Їм треба, щоб пекло!

Навіть більше, бабусі та дідусі переконують молодих батьків, що це правильно: раніше всі так лікувалися від застуди та інших хвороб.

У будь-якому разі, навіть якщо вам допомагає ванна 40 °C, то ефект переважно психотерапевтичний”, – сказав кандидат медичних наук.

 

Back to top button