Цікаве

Чи потрібні дітям сонцезахисні окуляри: відповідь експерта

Ультрафіолет шкідливий для нашого зору, а очі малюків ще більш чутливі і можуть постраждати від сонячних променів. Навіщо дітям сонцезахисні окуляри , які саме слід вибирати і чим згубні сонячні промені для зору – розповів популярний педіатр, передає 1News.

Чому дітям потрібні спеціальні сонцезахисні окуляри

В першу чергу окуляри дітям потрібні для захисту зору від сонця, вірніше – ультрафіолетових променів.

Кришталик, рогівка і слизова оболонка дитячих очей дуже сприйнятливі до згубної дії ультрафіолету, особливо у дітей у віці до 10 років. Сонцезахисними окулярами для дорослих можуть користуватися діти, яким вже більше 12 років.

А які саме моделі окулярів підходять дітям?

Лінзи в дитячих окулярах повинні бути полікарбонатними – це самий травмобезпечний матеріал, а оправа і окуляри – пластикові. Також важливо, щоб матеріали були гіпоалергенними і не викликали подразнення або алергію у дитини.

Для дитячих очей більше підходять сірі, коричневі або жовто-коричневі лінзи

 

Вибирайте модель окулярів разом з дитиною, і зверніть увагу, щоб на оправі був зазначений рівень захисту від УФ-променів. Модель повинна відповідати віку дитини, відомі бренди завжди вказують такі дані.

Ступінь захисту від ультрафіолету не залежить від кольору і затемнення лінз! Вибирайте рівень УФ-захисту не нижче 99-100%.

Для дитячих очей більше підходять сірі, коричневі або жовто-коричневі лінзи. Сині, блакитні або рожеві лінзи стимулюють розширення зіниці, це шкідливо, особливо якщо знаходитися в окулярах довго. Також стежте, щоб лінзи на дитячих окулярах були цілими, без подряпин.

Як бути, якщо дитина подряпала свої окуляри?

Пошкоджені окуляри або лінзи в них слід замінити новими. І міняти окуляри дитині слід не рідше 1 разу на 2 роки, оскільки вона росте.

Поясніть дитині, навіщо потрібні сонцезахисні окуляри, вчіть її правильно ними користуватися і доглядати. Сонцезахисні окуляри потрібно регулярно мити і протирати, класти у футляр або на поверхню слід лінзами вгору.

Джерело: Євген Комаровський у своєму інстаграм-журналі

Back to top button