Чи можна вживати алкоголь на морозі: відповідь експерта
“На носі” свята, на площі вже стоїть ялинка, багато хто планує активний відпочинок на вихідних. Як зігрітися взимку? Пропустити келих глінтвейну або щось міцніше? Доктор Комаровський у програмі “Ранок з Україною” пояснив, коли можна дозволити собі у помірній кількості міцні напої, передає 1News.
Багато людей упевнені, що саме алкоголь допомагає зігрітися на морозі. І справді, вип’єш 1-2 келихи червоного вина або щось міцніше, і вже жарко! Адже вживання міцних напоїв приводить до розширення судин шкіри, при цьому покращується кровообіг, але згодом нам раптом стає ще холодніше.
Все елементарно: що інтенсивніший кровообіг у шкірі, то швидше ми втрачаємо тепло, – пояснив лікар Комаровський.
За словами кандидата медичних наук, коли людина прийняла алкоголь, судини розширилися, і це суб’єктивно супроводжується відчуттям тепла.
Вам ніби стало тепліше, але оскільки кровообіг у шкірі активізувався, втрати тепла багаторазово зросли, – сказав Євген Комаровський в інтерв’ю. – Тому вживати алкоголь можна тоді, коли ви з морозу повернулися у тепло.
Відомий лікар погодився, що можна випити помірна кількість алкоголю, але тільки якщо ви вже вдома. Але як тоді жителі Європи, які під час новорічних свят на вулиці п’ють глінтвейн?
За словами доктора Комаровського, не слід забувати, що клімат у багатьох європейських країнах не такий суворий, як у нас. До того ж європейці роблять дуже розумно: вип’ють глінтвейн і тієї ж миті йдуть у якийсь бар або в інше затишне місце. посидіти у теплі.