Цікаве

Чи можна спати з мокрою головою: відповідь експертів

Сон з мокрою головою може нашкодити здоров’ю волосся, особливо якщо воно ослаблене або тонке від природи. Так, у зволоженому стані його структура стає більш вразливою, що може призвести до сухості й ламкості.

З цієї причини голову рекомендується висушити до того, як ви ляжете спати, пише 1News. Як пояснює видання, людська волосина складається з мікролусочок, відшаровування яких загрожує посіченими кінцями та “пухнастістю”.

Сон з мокрою головою може нашкодити здоров'ю волосся
Чому не варто лягати спати з мокрим волоссямПід час сну волосся треться одне об одне і об ліжко, в результаті чого виявляється пошкодженим. Крім того, якщо ви лягаєте спати з мокрим волоссям, вранці його, швидше за все, буде важко розплутати й розчесати – особливо актуальною ця проблема є для дівчат з хвилястими і кучерявим волоссям.

Також уночі зачіска може висохнути найнесподіванішим чином і пасма, що стирчать у різні боки, буде набагато складніше укласти.

Також можна надягати на ніч спеціальний тюрбан з шовку або мікрофібри, які не пошкоджують волосся.

У зволоженому стані структура волосся стає більш вразливою


Коли категорично не можна спати з мокрою головою

 

Якщо ви відчуваєте, що занедужали, лягати з мокрою головою не варто: переохолодження може спровокувати серйознішу застудну хворобу.

Те саме стосується й сну з ввімкненим кондиціонером: у цьому випадку сон з мокрим волоссям може обернутися нежиттю та болем у горлі.

Джерело: Harpers Bazaar
Back to top button