Цікаве

Чотири штаму грипу лютують в Україні: як захиститися

В Україні кожна область виділила окремі карети “швидкої” в разі переміщення хворих на коронавірус. Про це заявили в Центрі громадського здоров’я. І поки вся увага прикута до китайського коронавірусу, Україну ж атакує вже звичний грип.

Школи одна за одною закриваються на карантин, а лікарні поповнюються новими хворими. З початку сезону на грип перехворіли близько двох з половиною мільйонів осіб. Хвороба забрала життя 13 українців. Напередодні за показниками захворюваності Україна перейшла епідпоріг.

Які симптоми грипу і як від них уберегтися, розповідає 1News.

За прогнозами експертів, на території України цього епідсезону лютують чотири штами грипу.

“Два віруси типу А: Брісбен, Канзас. Два вірусу типу Б – Колорадо і Фукіт. Активний вірус Брісбен або свинячий грип”, – каже епідеміолог Ірина Алексєєва і уточнює, що вони з’являються приблизно за добу-дві після зараження.

Експерт зазначає, що гостре захворювання починається з високої температури, проявляється кашлем, може бути біль за грудиною і висока температура до 40 градусів.

Крім цього, може спостерігатися біль в грудній клітці, надмірна сонливість чи, навпаки, збудження. При таких симптомах слід негайно звернутися до лікаря. Захистом від грипу є щеплення. Варто зазначити, що вакцинуватися можна навіть під час епідсезону, адже імунітет з’являється через два тижні після ін’єкції. В Україні вакцина є, а вартість її до 300 гривень.

Джерело: Сьогодні

Back to top button