Цікаве

Чорнобильську зону закрили для туристів: персонал перевели на особливий режим

Чорнобильська АЕС обмежує ознайомчі візити громадян усіх країн на територію станції щонайменше до 30 листопада 2020 року, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення адміністрації ЧАЕС.

фото 1News

Зазначається, що рішення прийнято на виконання Указу Президента України №87/2020 для нерозповсюдження коронавірусу COVID-19 та відповідно до протоколу Позачергового засідання Славутицької міської постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29.10.2020 №15.

Окрім того, адміністрація ЧАЕС прийняла рішення з 2 до 15 листопада 2020 року перевести персонал станції на особливий режим роботи.

На робочих місцях залишиться лише оперативний персонал, який забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об’єкта, персонал, що здійснює охорону об‘єктів, та персонал, пов‘язаний з життєзабезпеченням об‘єктів ДСП ЧАЕС.

«Крім візитів адміністрація ЧАЕС обмежить міжнародні відрядження своїх працівників за кордон та технічні візити іноземних спеціалістів на майданчик ЧАЕС», – додали в адміністрації.

Оновлено о 14:30: Додатково прес-служба ДАЗВ повідомила, що відвідати місця та об’єкти, що розташовані навколо станції, можна.

Так, без перешкод відвідувачі потраплять на площу, де знаходиться стіна пам’яті й скульптура Прометея та побачать новий безпечний конфайнмент з оглядового майданчика ЧАЕС.

На інших локаціях офіційно затверджених маршрутів обмежень не введено.

Back to top button