Булгур – одна з найвідоміших круп в усьому світі. Його часто використовують для різноманітності звичного раціону. Він прекрасно поєднується з м’ясом, рибою, куркою та овочами. З нього готують різноманітні салати і закуски.
І щоби булгур був розсипчастим, його треба спочатку обсмажити на олії або вершковому маслі й тільки потім залити водою. Подробиці приготування булгуру на плиті розповідає 1News.
Як зварити розсипчастий булгур на воді
Час приготування:
30-40 хвилин
Калорійність:
342 ккал на 100 г сухої крупи
Складові:
1 склянка булгуру
2 склянки води
2 ст. л. олії або вершкового масла
1 ч. л. солі без гірки
Спосіб приготування:
На дно каструлі з товстим дном налийте олію, нагрійте її.
Викладіть у розігріту олію булгур. Його можна не промивати.
Помішуючи, обсмажте його до легкого горіхового аромату. На це знадобиться приблизно 2 хвилини.
Повільно залийте обсмажений булгур окропом. Посоліть за смаком і перемішайте.
Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 20-30 хвилин.
Чим корисний булгур для здоров’я
Завдяки наявності вітамінів А, Е, К і РР булгур сприяє зміцненню стінок судин і серцевого м’яза. Крупа також допомагає знизити рівень цукру в крові.
У булгурі містяться вітаміни групи В, зокрема фолієва кислота, тіамін і рибофлавін, які захищають нервову систему, сприяють нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму.
Поживна цінність 100 г булгуру: білки – 12,3 г, жири – 1,3 г, вуглеводи – 57,6 г.
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.