Цікаве

Boeing запустив космічний корабель до МКС

Boeing запустив космічний корабель до МКС

Фото: NASA

Манекен на борту Starliner

Через два роки після першої спроби космічного судна Boeing Starliner пристикується до МКС. Він створюється як альтернатива російським кораблям Союз.


Компанія Boeing у рамках другого тестового польоту (Orbital Flight Test-2 – OFT-2) запустила до Міжнародної космічної станції космічний корабель Starliner, повідомляє AFP.


Місія Orbital Test Flight 2 стартувала з космічного центру Кеннеді у Флориді.


Як йдеться, на борту екіпажу немає. Єдиний пасажир – манекен на ім’я Розі, яка вже літала на кораблі Starliner під час першого випробувального польоту у 2019 році.


Starliner повинен зістикуватися з МКС приблизно через добу після запуску та доставити понад 226 кг вантажу, у тому числі продовольство, одяг та спальні мішки для екіпажу на станції.


Незабаром після запуску 20 травня о 01:54 за київським часом корабель успішно вийшов на орбіту та взяв курс на МКС.


Капсула має повернутися на Землю у пустелі Нью-Мексико за допомогою трьох парашутів.


Компанія Boeing розробляє багаторазовий пілотований космічний корабель Starliner у рамках контракту з NASA в рамках програми відмови від необхідності купувати місця на російських кораблях Союз. Як і SpaceX, вона обрана американським космічним агентством як розробник нових систем для доставки астронавтів на МКС. Компанія SpaceX вже виконала чотири подібні місії за допомогою своїх кораблів Crew Dragon. Останній запуск було здійснено наприкінці квітня. Тим часом, компанія Boeing все ще залишається на етапі тестування свого корабля в безпілотному режимі.


Нагадаємо, перші випробування корабля Starliner тривали у 2019 році.


Заміна Союзу. Starliner успішно повернувся на Землю



Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button