Цікаве

Безос побудує перший в історії космічний бізнес-парк

"Орбітальний риф" можна буде використовувати для фільмування в умовах невагомості та проведення різноманітних досліджень

Компанія Blue Origin Джеффа Безоса у партнерстві з корпораціями Boeing та Sierra Space має намір побудувати комерційну орбітальну станцію під назвою “Орбітальний риф”.

За задумом творців, вона стане першим в історії космічним бізнес-парком, який здаватиме в оренду площі за гроші, – інформує 1News.

Відкрити станцію хочуть до кінця десятиліття, тобто не пізніше 2030 року.

Планується, що на станції зможуть розміститися до десяти людей. Компанія каже, що “Орбітальний риф” можна буде використовувати для фільмування в умовах невагомості та проведення різноманітних досліджень.

Заплановано і створення “космічного готелю” для туристів.

Його зможуть використати] космічні агентства з великим досвідом, консорціуми високих технологій, держави без космічних програм, ЗМІ, туристичні компанії, спрямовані у майбутнє інвестори, бізнесмени та винахідники зі спонсорською підтримкою”.

У “Рифа” вже є обліковий запис у Twitter, де можна стежити за процесом створення станції, поки в ньому лише два дописи; створено також офіційний сайт проєкту.

Загальна запланована площа станції – близько 3000 квадратних метрів. На пресконференції представники Blue Origin та Sierra Space відмовилися назвати приблизну вартість станції.

Однак Джефф Безос раніше зобов’язався інвестувати в Blue Origin, яка також займається відправленням туристів до космосу, щонайменше, мільярд доларів на рік.

Як сказано у повідомленні Blue Origin, партнери компанії візьмуть на себе проєктування окремих модулів. Sierra Space, наприклад, створить житловий модуль Large Integrated Flexible Environment (LIFE) та космоліт Dream Chaser, який зможе злітати та сідати на звичайні злітно-посадкові смуги.

Проєкт Безоса при цьому вже не єдиний у переліку – цього тижня про плани запустити станцію на низьку орбіту до 2027 року оголосили компанії Nanoracks, Voyager Space та гігант військового авіабудування Lockheed Martin.

Компанія Джеффа Безоса цього року розпочала туристичні польоти до космосу на суборбітальному кораблі New Shepard.

Перший політ на ньому здійснив сам Безос та кілька членів екіпажу, а нещодавно пасажиром цього повністю автоматичного апарату став актор та ветеран культового серіалу “Зоряний шлях” Вільям Шетнер.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button