Цікаве

Більшості українцям не вистачає живого спілкування під час дистанційного навчання, – опитування

Карантин змінив ставлення багатьох українців до навчання. Більшості вдалося пристосувалися до незвичних технологій, проте перейти в діджитал у всіх повністю не вийшло. Ставлення учнів та батьків до віддаленого навчання залишається суперечливим.

За підсумками опитування, яке було проведено компанією Viber серед українців, 82% респондентів вважають, що традиційне навчання у класі є найефективнішим. Іще 12% задоволені змішаною формою (поєднанням навчання в класі та віддалено), і лише 6% надають перевагу онлайн формату навчання, повідомляє 1News з посиланням на прес-реліз компанії.

У спільноті Viber Україна користувачів запитали, чи відчувають вони зв’язок з класом чи групою під час дистанційного навчання. Більшість українців, 65%, відповіли, що їм дещо не вистачає живого спілкування, а 21% зазначили, що дуже сумують за офлайн спілкуванням під час навчання.

Для порівняння, лише 14% відповіли, що відчувають достатній зв’язок зі своєю групою чи класом і під час дистанційного навчання.

З приходом пандемії, месенджери стали найзручнішим способом комунікації між учнями та вчителями на період дистанційного навчання.

«Для більшості українців, 65%, Viber перш за все слугує для переписки з  однокласниками, вчителями, батьками та загалом організації навчання. Близько третини опитаних зазначили що використовують месенджер і для спілкування, і для онлайн уроків, і аби надсилати та отримувати домашні завдання», – зазначають у компанії

«Віртуальні та онлайн-класи змінили організацію процесу навчання. Ми раді, що Viber є одним із найпопулярніших додатків, який об’єднує всіх учасників освітнього процесу і допомагає підтримувати спілкування. Це велика відповідальність для нас – створювати легкий та зручний спосіб комунікації для учнів, батьків та вчителів, аби вони могли якнайкраще організувати навчальний процес», – прокоментував Атанас Райков, старший директор EMENA у Rakuten Viber.

Опитування проводилось напередодні нового навчального року у спільноті Viber Україна з понад 3 мільйонами підписників В результаті вдалося дізнатись ставлення українців до різних форматів навчання. В опитуванні взяли участь понад 76 тисяч користувачів.

Back to top button