Україна

Понад 80% українців планують подорожувати країною найближчим часом


Понад 80% українців планують подорожувати країною найближчим часом

Жінки віком від 18 до 35 років виявилися активнішими туристками, ніж чоловіки, свідчать результати опитування.

 
Понад 80% українців планують найближчим часом подорожувати країною. Такі дані оприлюднило Державне агентство розвитку туризму.
 
Згідно з дослідженням, проведеним на замовлення ДАРТ, у найближчому майбутньому мандрувати країною планують 80,7% українців, переважна більшість серед яких (84%) – це молодь у віці 18-35 років. При цьому жінки виявилися активнішими туристками, ніж чоловіки.
 
“Найзавзятіші мандрівники – 84% – живуть у столиці. Готовність жителів інших регіонів до подорожей Україною корелюється на рівні 80%”, – йдеться в повідомленні.

 

До початку повномасштабного вторгнення Україною подорожували понад 85% респондентів. Найактивнішими мандрівниками, які подорожували країною більше одного разу на рік, виявилися жителі столиці та західних регіонів – 39%.

 

Взагалі не подорожували 14% українців. Серед основних причин, через які громадяни країни відмовлялися від подорожей, найпоширеніша (70% відповідей) – брак коштів.
 
Раніше повідомлялося, що доходи від туризму в Україні знизилися на третину. У 2022 році турпотік до Києва впав більш ніж в 11 разів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button