Цікаве

Білл Гейтс купив канадську мережу готелів

Мережа Four Seasons нараховує 121 готель і 46 об'єктів житлової нерухомості в 47 країнах світу

Інвестиційний фонд Cascade Investment, який керує капіталом засновника Microsoft Білла Гейтса, став власником контрольного пакету акцій мережі готелів Four Seasons.

Продати половину своєї частки мільярдеру погодилася компанія Kingdom Holding саудівського принца аль-Валід ібн Талаля, – інформує 1NEWS.

Сума угоди склала $2,21 млрд, завдяки їй Four Seasons отримала оцінку $10 млрд. Після закриття угоди Cascade Investment буде належати 71,25% мережі, у Kingdom Holding залишиться частка 23,75%, ще 5% акцій збереже засновник і голова ради директорів Four Seasons Ісадор Шарп.

Гендиректор мережі Джон Девісон заявив, що після переходу контрольного пакету акцій компанії Білла Гейтса Four Seasons «посилить прихильність новим технологіям», а також приділятиме більше уваги збереженню довкілля, соціокультурної різноманітності та інших питань, що хвилюють молодих мандрівників.

«Ми хочемо зберегти наш історичний бренд, але також розвивати його для наступного покоління споживачів», – зазначив він.

За словами глави Kingdom Holding Сармада Зока, компанія вела переговори про продаж своєї частки в Four Seasons вже кілька років.

“За цей час їй надходили пропозиції від безлічі потенційних покупців – від китайських страхових компаній до європейських груп, що спеціалізуються на предметах розкоші, проте фірма чекала відповідного інвестора”, – розповів Зок.

Міжнародна мережа готелів Four Seasons була заснована у 1960 році в Канаді. Сьогодні у власності компанії знаходиться 121 готель і 46 об’єктів житлової нерухомості в 47 країнах світу. Four Seasons також веде роботу ще над 50 незавершеними проектами.

Джерело: Mind

Back to top button