Цікаве

Бабак Тимко спрогнозував ранню весну в Україні

Степовий бабак Тимко IIІ, який живе на біологічній станції Харківського національного університету (ХНУ) ім.Каразіна в с.Гайдари (Зміївський р-н Харківської обл.), Не побачив своєї тіні, коли його дістали з його будиночка у вівторок, 2 лютого, повідомляє 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Весна у нас буде рання, але це не означає, що через тиждень – два, а треба трошки почекати. Через шість тижнів буде тепло”, – витлумачила передбачення бабака його берегиня Надія Токарська.

Звірка також попросили порадити кращий, на його думку, спосіб уберегтися від Covid-19. Перед бабаком поставили порожню ємність з написом “Вакцина” (як пояснили організатори прогнозу, вона символізує вакцину, яка ще відсутня в Україні), спортивні снаряди, які символізують заняття спортом, фрукти (здорове харчування), сало з часником (традиційний український рецепт зміцнення імунітету) , космічний апарат з написом “На Марс” і іграшкового ждунов з написом “Витримка”. Тимко спочатку побіг до спорту, а потім до ждунов.

“Значить, ми не забуваємо про здоровий спосіб життя, займаємося спортом і гуляємо на повітрі, не забуваємо про витримку”, – витлумачила другий прогноз Тимка IIІ Токарська

У 2019 Тимко IIІ змінив на посту провісника свого батька, Тимка II.

Як відомо, на біостанції ХНУ День бабака відзначають з 2004 року. Тимко II передбачав погоду сім разів, після чого пішов на заслужений відпочинок. У 2017 році, крім приходу весни через шість тижнів, він передбачив також, що ЄС надасть Україні безвізовий режим в тому ж році.

До цього прогнозами займався його попередник Тимко I, якого проводили на заслужену пенсію за віком.

 

 

 

 

Back to top button