Україна

Синоптики озвучили прогноз на перші дні нового року


Синоптики озвучили прогноз на перші дні нового року

В понеділок у більшості регіонів очікується 2-7° тепла, а на півдні країни – до 11°, прогнозує Укргідрометцентр.

Перший день нового 2024 року в Україні буде відносно теплим, але потім очікується похолодання. Про це повідомив Укрінформ з посиланням на Укргідрометцентр у понеділок, 1 січня.

Так, сьогодні буде хмарно з проясненнями. У західних, в північних та Вінницькій областях помірний дощ, на Закарпатті та в Карпатах місцями значний дощ та мокрий сніг. На решті території без опадів

“У центральних та південних областях уранці місцями туман. Вітер переважно південний, 5-10 м/с, в Карпатах місцями пориви 15-20 м/с. Температура вдень 2-7° тепла, на півдні країни 6-11°”, – йдеться у повідомленні.

У Києві та Київській області 1 січня буде хмарно з проясненнями. Вдень ітиме дощ. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура у столиці вдень 4-6° тепла, у регіоні 2-7° тепла.

У наступні два дні в Україні зберігатиметься хмарність із проясненнями. Синоптики прогнозують 2 січня дощ із переходом у мокрий сніг, у більшості південних, вдень і центральних областей без опадів, 3 січня в західних, вдень і в північних та центральних областях сніг, на заході країни з переходом у дощ, на решті території без опадів. Вітер західний з переходом на східний, 5-10 м/с.

Температура 2 січня становитиме вночі та вдень 0-5° тепла, у південній частині та східних областях вдень 4-9° тепла; 3 січня у західних та південних областях вночі буде близько 0°, вдень 4-9° тепла, на решті території зниження температури вночі до 4-9° морозу, вдень до 4° морозу – 1° тепла, у північно-східних областях вночі до 13-18° морозу, вдень до 3-8° нижче нуля.

У столиці та Київській області у ці дні буде хмарно з проясненнями; 2 січня очікується дощ із переходом у мокрий сніг, 3 січня вночі без опадів, вдень часом сніг. Вітер західний з переходом на східний, 5-10 м/с.

Температура у Києві 2 січня вночі та вдень 2-4° тепла; 3 січня зниження температури вночі до 4-6° морозу, вдень до 0-2° морозу. По області буде 2 січня вночі та вдень 0-5° тепла; 3 січня зниження температури вночі до 4-9° морозу, вдень до 0-4° морозу.

Раніше синоптики дали прогноз погоди на січень 2024 року. Середня місячна температура очікується вищою за норму.

Також повідомлялося, що у 2023 році в Києві рекордно довго не було морозів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button