Цікаве

Астрономи вперше зафіксували світло з чорної діри

З точки зору науки, Світло, яке потрапить в чорну діру, не виходить з неї, тому дослідники не можуть побачити те, що знаходиться позаду чорної діри, повідомляє 1NEWS з посиланням на Кореспондент.

Вчені вперше в історії спостережень виявили дивні спалахи під час спостереження за рентгенівськими променями, які викидаються у Всесвіт надмасивної чорною дірою.

Вивчаючи дивовижне явище, астрономи з’ясували, що це – відображення зі зворотного боку діри.

Крім цього, телескопи зафіксували додаткові, менш яскраві і різних “кольорів” спалаху. Передбачається, що це – відблиски або світлові луна.

“Будь-яке світло, яке потрапить в чорну діру, не виходить з неї, тому ми не можемо бачити те, що знаходиться позаду чорної діри. Причина, по якій ми можемо це бачити, полягає в тому, що чорна діра викривляє простір, відхиляє світло і закручує навколо себе магнітні поля “, – говорять вчені.

Дослідження було спрямоване на вивчення корони, якою володіють деякі чорні діри. Відзначається, що “матеріал, що падає в сверхмассивную чорну діру, живить найяскравіші безперервні джерела світла у Всесвіті і при цьому утворює корону рентгенівського світла навколо чорної діри”.

 

 

 

 

 

Back to top button