Цікаве

Астрономи знайшли планету, схожу на Меркурій

Виявлена планета знаходиться в системі зірки K2-229, яка розташована в сузір'ї Діви на відстані 340 світлових років від Землі

Астрономи вперше виявили екзопланету (планету за межами Сонячної системи), яка по своїй щільності та складу схожа на Меркурій.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Republic.

В останні кілька років вчені змогли виявити кілька тисяч планет за межами Сонячної системи. Багато з них за розмірами нагадують Землю або Марс і знаходяться в так званій «зоні життя» – на такій відстані від материнської зірки, при якому на цих планетах могла б утворитися атмосфера і температурне середовище, придатні для появи життя.

В рамках нових досліджень даних, переданих орбітальним телескопом «Кеплер», астрономи з британського Університету Уоріка і французького Університету Екс-Марселя виявили планету, яка за своїми властивостями схожа на Землю або Марс чи Меркурій.

Виявлена ​​планета знаходиться в системі зірки K2-229, яка розташована в сузір’ї Діви на відстані 340 світлових років від Землі. Всього в цій зоряній системі три планети. Найближча з них, K2-229b – та, яка схожа на Меркурій – має в два рази менший радіус орбіти, аніж він, і робить один оборот навколо зірки за 30 днів (на Меркурії рік триває 88 днів).

Основною відмінністю K2-229b від Меркурія є наявність вкрай розрідженої атмосфери. Вона складається з пари гірських порід, які поступово розсіюються в космосі під впливом прилеглої зірки. На Меркурії процес розсіювання атмосфери в результаті випаровування вже давно закінчився.

Back to top button