Цікаве

Археологи знайшли в Туреччині 400 гробниць, віком 1,8 тисяч років

В гробницях були знайдені кімнати різної форми і призначення, пише 1NEWS з посиланням на novyny.live.

В стродавньому місті Блаундус, яке зараз рошташоване на теритоії сучасної Туреччини, археологи знайшли 400 вирізаних в скелі гробниць, вік яких оцінюється в 1800 років.

Їхні стіни були розписані різними візерунками, і вони були пов’язані між собою. За словами керівника групи дослідників Біроля Кана, Блаундус був розташований на укріпленому пагорбі.

У місто був тільки один вхід, на півночі, а саме поселення оточувала ущелина, глибина якої в деяких місцях сягала 70 метрів“, – зазначив він.

За словами Кана, знайдені гробниці були виготовлені у ІІ столітті нашої ери. Ймовірно, це були сімейні поховання. Учений додав, що в гробницях були знайдені кімнати різної форми і призначення.

Головний вхід у гробницю закривали мармурові двері, які відкривали для проведення обрядів або церемоній. Дослідники з команди Кана вважають, що під містом можуть також знаходитися підземні поховання.

Стародавнє місто Блаундус було засноване римським полководцем Блаундусом, коли Олександр Великий вирушив у похід в Анатолію. Після Олександра Македонського містом правили римляни і візантійці. У ці періоди тут розташовувалася резиденція єпископів.

 

 

 

 

 

Back to top button