Цікаве

Археологи знайшли у Стоунхенджі могили первісних людей

Вчені виявили на місці будівництва нового дорожнього тунелю в Стоунхенджі (Велика Британія) могили бронзового століття, неолітичну кераміку і залишки загадкової С-образної огорожі, яка могла бути доісторичною промисловою зоною, повідомляє 1NEWS з посиланням на Апостроф.

Одне з найбільш інтригуючих відкриттів – унікальний сланцевий об’єкт, який міг бути частиною палиці, знайденої в могилі віком 4000 років. Поруч знаходиться місце поховання немовляти.

У канавах, оточуючих С-подібний корпус, є обпалений кремінь, що свідчить про те, що тут тисячі років тому виконувалися такі процеси, як обробка металу або шкіри.

На південь від туристичного центру Стоунхенджа археологи виявили рифлену кераміку епохи неоліту.

“Ми знайшли багато – свідчення про людей, які жили в цьому ландшафті протягом тисячоліть, сліди повсякденному життя і смерті людей, інтимні речі. Кожна деталь дозволяє нам зрозуміти, що відбувалося в цьому пейзажі до і після будівництва Стоунхенджа. Кожна деталь робить цю картину більш чіткою “, – прокоментував знахідки Метт Ліверс, археолог-консультант A303 Stonehenge в Wessex Archeology.

В даний час знахідки зберігаються в Солсбері і пізніше будуть виставлені в міському музеї.

 

 

 

 

Back to top button