Цікаве

Apple, Google і Microsoft планують позбутися паролів

Apple, Google і Microsoft планують позбутися паролів

Фото: pixabay.com

Apple, Google і Microsoft планують позбутися паролів у 2023 році

Таким чином хакерам для злому системи та входу потрібен доступ до фізичного пристрою.


 

Технологічні гіганти – Apple, Google та Microsoft планують розширити підтримку безпарольного входу в гаджетах – смартфонах, ПК та браузерах. Так, до 2023 року вони мають намір позбутися паролів, пише TechCrunch.


 


Зазначається, що традиційні паролі є надійним методом захисту. У щорічному звіті Verizon про порушення даних йдеться, що слабкі та легковгадувані паролі відповідають більш ніж за 80% усіх витоків даних.


 


“Технологічні гіганти оголосили, що вони розширюють підтримку стандарту входу без пароля від Альянсу FIDO та Консорціуму World Wide Web. Це означає, що незабаром з’явиться можливість використовувати свій смартфон для входу до програми або веб-сайту незалежно від операційної системи або браузера”, – сказано у повідомленні.


 


Для цього потрібно лише розблокувати гаджет, що можна зробити за допомогою відбитка пальця, сканування обличчя або PIN-коду пристрою.


 


Крім того, користувачі зможуть автоматично отримувати доступ до своїх облікових даних FiDO (ключ доступу) для входу на декількох пристроях, у тому числі нових. При цьому необхідно повторно входити до кожного облікового запису не буде.


 


“Протягом наступного року три технологічні гіганти впровадять безпарольні стандарти входу в MacOS і Safari; Android і Chrome; і Windows і Edge. Це означає, що користувачі зможуть увійти в обліковий запис браузера Google Chrome, який працює на комп’ютері з ОС Microsoft Windows, за допомогою ключа доступу на пристрої Apple”, – пише ЗМІ.


 

Нагадаємо, пароль 123 456 використовують понад 2,5 мільйона людей. Він зустрічався в злитих в Інтернеті хакерами документах понад 23 мільйони разів.


 


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button