Цікаве

Американці через 20 років після терактів 11 вересня досі страждають на деякі фобії

26% мешканців США визнали, що після цих терактів вони досі бояться літати, 27% мають страх перед висотними будинками, а 36% бояться подорожувати за кордон

Через 20 років після терактів 11 вересня у США чимало американців визнають, що ця подія досі впливає на їхнє життя та ухвалення рішень.

За даними опитування центру Gallup, на сьогодні 26% мешканців США визнали, що після цих терактів вони досі бояться літати, 27% мають страх перед висотними будинками, а 36% бояться подорожувати за кордон, – інформує 1NEWS.

37% респондентів також сказали, що не почуваються добре у великих натовпах людей.

У висновках дослідження йдеться, що ці цифри не дуже відрізняються від показників опитування, що проводилось відразу після терактів у США.

Дослідники виявили, що люди без вищої освіти з низькими заробітками та ті, яким за 50, більш схильні мати страх перед польотами, великими натовпами та висотними будинками.

Майже третина опитаних висловили низький рівень віри у здатність США виграти війну проти тероризму.

“Зменшення віри у перемогу США на війні очевидне серед прихильників усіх (політичних – ред.) партій”, – йдеться у звіті соціологічного центру.

У іншому опитуванні цього ж центру мовиться про зниження впевненості серед американців у здатності уряду захистити своїх громадян.

“До атаки 26 серпня на американських військових в аеропорту Кабула більшість американців, 59%, були дуже або якоюсь мірою впевнені, що уряд США може захистити своїх громадян від тероризму”, – пишуть автори дослідження Gallup.

Джерело: Голос Америки

Back to top button