Цікаве

На Київщині розпочались зйомки “Чорного ворона”

Роман «Залишенець. Чорний ворон» Василя Шкляра описує одну зі сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-их роках

Розпочалися зйомки історичної драми «Чорний ворон» – екранізації однойменного роману Василя Шкляра, яка здійснюється за підтримки Держкіно. Про це повідомляє 1NEWS.

«Екранізація «Чорного ворона», звичайно, буде відрізнятися від книги, але ми обов’язково дотримаємося ідеологічних поглядів автора. У роботі над стрічкою ми співпрацюємо з Василем Шклярем. Тема твору дуже актуальна для українців сьогодні. Коли автор писав книгу, було лише передчуття війни, яка розгорнулась зараз на Сході. Ми ж у фільмі розповімо історію очима сучасної людини, у чиїй країні палає війна. Сподіваємося, що історія, яку ми знімаємо, об’єднає всю державу», – зазначив режисер стрічки Тарас Ткаченко, відомий глядачам своєю роботою над повнометражним фільмом «Гніздо горлиці».

За його словами, у перший знімальний день творча група працювала на локації під Києвом, але у фільмі покажуть і інші впізнавані історичні місця. «Наприклад, ми будемо відтворювати Мотронинський монастир, який став центром спротиву повстанців у минулому столітті. Також плануються зйомки неподалік Переяслава-Хмельницького. Стрічка насичена масштабними батальними сценами, до яких, звичайно, залучаються каскадери. Проте, вже у перший знімальний день один із акторів захотів виконувати складний трюк самостійно, і в нього це вийшло дуже органічно», – розповів Ткаченко.

Кінопроект фільму з робочою назвою «Залишенець. Чорний ворон» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Державна фінансова підтримка фільму становить 11 млн 873,5 тис. грн, що є половиною від загальної вартості виробництва.

Виробництво фільму здійснює компанія «ТЕТ Продакшн». Сценаристом є Тарас Антипович, оператор постановник – Олександр Кришталович. Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму – Олександр Ткаченко.

Роман «Залишенець. Чорний ворон» Василя Шкляра описує одну зі сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-их роках. На їхньому чорному бойовому прапорі було написано: «Воля України або смерть». У 1921 році чотирирічна війна, яку Росія розв’язала проти Української Народної Республіки, закінчилася. Проте збройна боротьба ще роками тривала майже на всіх теренах України. Повстанці Холодного Яру відчайдушно чинили опір радянській окупації, боролися за свободу українського народу, жертвуючи власним життям.

Джерело: Укрінформ

Back to top button