Цікаве

7 симптомів, за яких чоловіку терміново слід звернутися до уролога*

З віком чоловічі проблеми з сечовидільною та репродуктивною системами трапляються все частіше. І чоловіки схильні відкладати візит лікаря до нових віників. Але іноді симптоми сигналізують про серйозну проблему.

Сумісно з експертами клініки “Добробут”, ми назвемо 7 симптомів та ситуацій, які чоловікам не слід ігнорувати і варто терміново проконсультуватись з лікарем.

Детальніше про ознаки хвороб, що потребують оперативного урологічного втручання можна дізнатися за посиланням: https://www.dobrobut.com/uslugi/c-urologia.

Статеві інфекції

Інфекція сечовивідних шляхів може викликати неприємний запах або знебарвлення сечі, біль внизу живота або в спині, підвищену потребу в сечовипусканні та біль під час процесу.

Проблеми з сечовипусканням

Це може бути уповільнення сечовипускання, часте відвідування вбиральні, нічні санітарні підйоми, відчуття неповного випорожнення.

Причиною таких симптомів є запалення передміхурової залози, що потребує негайного звернення до уролога. Хоча в деяких випадках розлад провокують неврологічні захворювання, дієта або ліки.

Кров у сечі

Кров до сечі може потрапити з багатьох джерел: через запалення простати, камені в нирках, пухлину у сечовому міхурі.

Навіть якщо ви побачили кров тільки один раз, симптом не можна ігнорувати!

Еректильна дисфункція

Еректильна дисфункція здебільшого виникає з віком. Її можуть спровокувати різні медичні або психологічними чинники.

Поширеними причинами дисфункції є діабет, прийом медичних препаратів, травми таза.

Скринінг раку простати

Рак простати – один з найпоширеніших видів онкопатологій у чоловіків. Він не має проявів, коли протікає на перших стадіях. Хворобливі ознаки свідчать про хворобу, що вже прогресує.

Єдиний спосіб виявити рак на ранній стадії – пройти ректальний огляд та здати аналіз крові на ПСА.

Планування вагітності з партнеркою

За статистикою, у 35% пар, які стикаються з безпліддям, причиною проблеми стає чоловічий фактор. Щоб надати експертний висновок, уролог проводить наступні дослідження:

  • аналіз на гормони;
  • УЗД мошонки;
  • аналіз сперми та сечі після еякуляції;
  • біопсію яєчка.

Якщо вам 40+

Після досягнення віку 40 років ризик появи урологічних захворювань зростає. Як фахівці з сечовидільної системи та чоловічого здоров’я, урологи перевіряють чоловіків на наявність таких захворювань, обговорюють з пацієнтами дієту, спосіб життя та інші фактори ризику, які слід враховувати в цьому віці.

На сайті клініки “Добробут” https://www.dobrobut.com/ зазначено: найефективнішим способом запобігання урологічним хворобам є скринінгова діагностика та профілактичні огляди.

Будь-які новоутворення, ущільнення або вузлики в мошонці має оглянути уролог.

Бажано звертатися до лікаря раз на рік. Це дозволить не тільки вчасно отримати необхідне лікування, але й допоможе уникнути розвитку онкозахворювань, таких як рак простати.

*на правах реклами

Back to top button