Цікаве

5 причин звернути увагу на Toyota Corolla CrossТест-драйв

5 причин звернути увагу на Toyota Corolla Cross

Якщо вам завжди подобалася Toyota Corolla, то ви в тренді. Адже Toyota Corolla– це найпопулярніший автомобіль у світі, і навіть якщо він іноді й поступається комусь пальмою першості, то це ненадовго.

Втім, нові часи несуть нові виклики. А точніше – запити. Наприклад, чи можна зробити Toyota Corolla ще трошки практичнішою, більш адаптованою до сімейних потреб?

Toyota не забарилася з відповіддю, і вона перед вами – це Toyota Corolla Cross. Сміливий крок у напрямку від Corolla до RAV4 з відповідною зміною формату, адже це не седан чи універсал, а кросовер. По габаритах Toyota Corolla Cross – справжня золота середина між Toyota C-HR і RAV4, а по суті – доволі самобутня та цікава модель.

Ось вам як мінімум п’ять вагомих причин звернути на неї увагу.

 

ДИЗАЙН

Toyota Corolla Cross поєднує в собі міцність надійного сімейного автомобіля з інтуїтивно зрозумілим дизайном кросовера, а отже ідеально підходить для повсякденного використання. Якщо ви не шанувальник надмірної різкості та гостроти кузовних ліній, то ви оціните те, як виглядає Toyota Corolla Cross. Адже вона буквально випромінює саме те відчуття спокійної надійності, яке ми й звикли отримувати від автомобілів Toyota! Тобто це справжня класика, що довго не застаріє. Безпрограшне поєднання виразної оптики, шляхетного блиску хрому та практичного пластикового захисту. Останній не лише захищає від ударів дрібного дорожнього каміння колісні арки і двері та запобігає пошкодженню дверей при відкриванні в умовах обмеженого паркувального простору, але й береже одяг від забруднення, коли ви раптом торкаєтеся порогів.

 

ПРАКТИЧНІСТЬ

Якщо ми вже заговорили про практичність, маємо згадати, що кросовери зазвичай люблять за збільшений дорожній просвіт та більш високе, ніж у седані, положення водія, що значно покращує оглядовість. Всі ці переваги, звісно, запропонує Toyota Corolla Cross, кліренс якої становить 160 мм. Ви також зможете оцінити збільшену висоту отвору задніх дверей та широкий кут їхнього відкривання, що допоможе легко встановити дитяче крісло або занести втомлених маленьких пасажирів додому, не потурбувавши їхнього сну.

Але в затишному просторому салоні буде зручно не лише малюкам: достатній простір для ніг і над головою, складані підлокітники, вентиляційні отвори в зоні сидінь заднього ряду – все це створює винятковий комфорт для пасажирів будь-якої статури.

Завдяки заднім сидінням, які складаються у співвідношенні 60/40, можна легко звільнити місце для валіз, велосипедів і всього, що вам потрібно взяти з собою. А чудовий багажник, об’єм якого збільшується з 390 до 1299 л, якщо таки скласти спинки задніх сидінь, свідчить про те, що в Toyota Corolla Cross вистачить місця для всього: і для спеціального екіпірування, коли везете дітей до спортивних секцій, і для всіх необхідних речей під час поїздки за місто з близькими.

 

 

МУЛЬТИМЕДІА

Але займемо нарешті місце водія та подивимося, які переваги Toyota Corolla Cross надає саме йому.

Окрім зручного та добре продуманого розташування будь-яких органів керування, що притаманно всім автомобілям Toyota, цей кросовер приготував для вас приємний сюрприз. Відтепер можна сказати «прощавай» звичним механічним стрілкам, адже саме на Toyota Corolla Cross дебютувала нова цифрова панель приладів Toyota, яку наразі можна побачити і на інших моделях бренду. Цифровий кластер не лише дуже симпатичний та яскравий, але й інформативний: на дисплей діагоналлю 12,3 дюйма можна вивести будь-яку потрібну інформацію. Ви можете навіть змінити її розташування відповідно до свого смаку, оскільки нову панель приладів дуже просто персоналізувати.   

Над витонченим кокпітом Toyota Corolla Cross височіє новий 10,5-дюймовий сенсорний HD-екран. Приймайте дзвінки, слухайте свої улюблені плейлисти та легко керуйте різноманітними системами одним інтуїтивним свайпом або дотиком до екрана, робота якого сумісна з Apple CarPlay та Android Auto. Власне, вищеозначена легкість керування забезпечується не тільки зразковою чутливістю екрана на дотик, але й доволі простим, інтуїтивно зрозумілим меню. Знову ж таки, у ньому немає нічого зайвого, лише те, що дійсно потрібно. Наприклад, за потреби можна обрати навіть кут огляду камери заднього виду – звичайний або широкий.

 

 

РУШІЙНА СИЛА

Динаміка Toyota Corolla Cross вельми гарна: 7,6 секунди до сотні. Але річ у тім, що в цьому кросовері більш цікава інша цифра – споживання пального. Якщо їздити спокійно, то можна вкластися у 4,5 л/100 км по місту, якщо іноді дозволяти собі трошки більше, то 5,2 л. Різниця дійсно невелика, але це не дивно, адже у Toyota Corolla Cross встановлено гібридну систему 5-го покоління загальною потужністю 197 к.с. Власне, саме на Toyota Corolla Cross і дебютувала нова гібридна система, яка тепер запропонована і в інших моделях бренду.

Якщо трошки зануритися в технічні деталі, то варто згадати насамперед нову літій-іонну батарею, що замінила нікель-металгідридну. Вона майже удвічі легша та – і це головне! – більш продуктивна, тобто здатна віддавати більше енергії за той самий проміжок часу. А новий, більш потужний електромотор, своєю чергою, здатен цю енергію приймати та використовувати.

Взагалі технічних подробиць можна навести багато. Це і більша кількість магнітів усередині ротора, і новий диференціал з меншою кількістю зубців – вісім замість десяти, і більш ефективний блок керування, і покращена система охолодження, і ще менш в’язка трансмісійна олива… Можна не знати всього цього, але ви обов’язково помітите дві найважливіші деталі гібридної системи 5-го покоління. По-перше, вона стала значно тихішою – звичного хай і неголосного, але трохи нав’язливого гудіння більше немає. По-друге, Toyota Corolla Cross стала чутливішою до педалі газу, адже остання отримала нові, більш динамічні налаштування, що їх прагнули європейські водії.

У початковій фазі розгону Toyota Corolla Cross її електричний двигун працює активніше, ніж раніше. Бензиновий дволітровий мотор підключається трошки пізніше і напружується менше, тому і розганяється цей кросовер доволі тихо. Треба зауважити, що ДВЗ не лише вмикається пізно, але й вимикається рано: у місті до 80 відсотків шляху Toyota Corolla Cross може долати на суцільній електротязі! Таку статистику не лише обіцяє виробник – її реально підтверджує бортовий комп’ютер після завершення поїздки.

 

БЕЗПЕКА

Окрім того що Toyota постійно покращує дизайн та функціональність своїх автомобілів, вона ще й невпинно дбає про безпеку. Саме на Toyota Corolla Cross дебютувала не тільки нова гібридна система та цифровий кластер панелі приладів, але й комплекс систем активної безпеки наступного покоління – Toyota Safety Sense 3. До складу комплексу, зокрема, входить нова HD-камера з більш широким кутом огляду та новий, більш потужний радар, що працюють на основі вдосконаленого програмного забезпечення. 

Toyota Safety Sense 3 складається одразу з декількох дієвих систем, найважливіші з яких варто згадати, а значення абревіатур – пояснити.

Система запобігання зіткненням (PCS)

Може виявити загрозу та допомогти уникнути зіткнення з іншими транспортними засобами, пішоходами та велосипедистами. Система сповіщає водія про небезпеку за допомогою звукових і візуальних попереджень, а також допомагає під час гальмування, підсилюючи його до необхідного рівня. Якщо водій не встигає вчасно загальмувати, PCS активується автоматично, щоб запобігти зіткненню або значно зменшити його наслідки. Зверніть увагу, що Toyota Safety Sense 3 запропонує також функції запобігання зіткненням на перехрестях, допомогу в екстреному кермуванні під час поворотів на перехрестях, виконанні маневрів ухилення від зіткнення.

Монітор сліпих зон (BSM)

Ця система попереджає водія про будь-які транспортні засоби, які розташовані на дорозі так, що їх складно побачити у бічних дзеркалах. Це особливо корисно під час зміни смуги руху, адже допомагає водію впевнитися, що цей маневр буде безпечним. 

Адаптивний круїз-контроль (ACC)

Ця система утримує ваше авто на обраній відстані від автомобіля попереду. Якщо відстань скоротиться, система зменшить швидкість, а в разі потреби задіє гальма й активує стоп-сигнали. Якщо ваш автомобіль оснащений системою розпізнавання дорожніх знаків (RSA), як Toyota Corolla Cross, ACC зрозуміє показники обмеження швидкості на маршруті та запропонує необхідні коригування.

Система нагадування про задні сидіння (RSRS)

RSRS попереджає водія, якщо на задньому сидінні залишилися пасажири, тварини чи якісь предмети. Спочатку сповіщення з’являється на цифровій панелі приладів. Потім, коли ви вже покинули автомобіль і замкнули його, вмикається аварійна сигналізація та/або аварійні вогні (залежно від моделі).

Система безпечного виходу (SEA)

Система використовує радар сліпих зон, щоб допомогти водієві уникнути зіткнення відчинених дверей або пасажирів, що виходять, з автомобілями чи велосипедистами, які наближаються ззаду. Якщо система визначає, що існує ймовірність зіткнення, індикатор у зовнішньому дзеркалі загоряється, а індикатор на багатофункціональному інформаційному дисплеї та звуковий сигнал попереджають пасажирів про небезпеку.

Тож Toyota Corolla Cross, ціна на яку стартує з 1 445 570 грн, не лише потішить око своїм цікавим обрисом і запропонує чарівне поєднання гарної динаміки та економічності, але й стане зручним і надійним помічником усієї родини, якому можна довірити найважливіше – безпеку рідних та близьких. Ви переконаєтесь у цьому особисто, якщо завітаєте в один з офіційних дилерських центрів Toyota.

 

САЙТ ТЕСТ-ДРАЙВ

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 15 =

Back to top button