Цікаве

5 правил сушіння волосся феном без шкоди для волосся*

Сушіння волосся феном — звична процедура, яка не викликає труднощів. Деякі жінки використовують цей пристрій кілька разів на тиждень. Щоб зберегти волосся гарним та здоровим, потрібно правильно його сушити.

Бажано обирати моделі з іонізуючим ефектом. Вони допомагають зберегти природну красу та блиск волосся. Знайти такі моделі можна серед фенів Vitek. Вони відрізняються надійністю і прості у користуванні.

  1. Не намагайтеся укласти занадто мокре або занадто сухе волосся

Якщо волосся після миття повністю висохло, намагатися його укласти за допомогою фена і гребінця немає сенсу. Воно вже запам’ятало форму і змінити її практично неможливо. Укладання сухого волосся феном призведе до надмірного пересушування.

Занадто мокре волосся теж погано піддається укладанню, бо зайва вода робить пасма важкими. А ще після миття внутрішнє ядро волосини — кортекс — набухає і робиться особливо крихким.

Найкраще вкладати вологе волосся, висушене на 60-80%. Воно стане таким після промокання рушником і легкого просушення коріння та довжини феном без гребінця.

  1. Наносити термозахист

Гаряче повітря сприяє випаровуванню вологи. Засоби з термозахисною функцією покривають волосся плівкою, яка мінімізує негативний вплив фена. Часто в таку продукцію додають доглядаючі інгредієнти:

  • вітаміни;
  • масла;
  • протеїни.

Вони додатково пом’якшують і живлять волосся.

  1. Не сушити коріння, направляючи фен від верхівки до кінчиків

Починати сушити волосся потрібно з коренів, щоб додати зачісці природний об’єм. Якщо направляти потік повітря від маківки до кінців, то волосся буде виглядати менш привабливо.

Краще сушити коріння, спрямовуючи потік повітря від низу до верху. Під час сушіння можна притримувати основну масу волосся рукою, піднімати гребінцем вгору або сушити вниз головою.

  1. Не сушити довжину від низу до верху

При сушінні довжини направляйте потік повітря вздовж волосся — від коренів до кінців. Це допоможе зробити його більш гладкими. Якщо сушити проти росту, волосся втратить свій природний блиск і буде стирчати по всій довжині.

  1. Фіксувати завиток холодним повітрям

Волосся змінює форму при нагріванні і запам’ятовує її при охолодженні. Якщо ви бажаєте завити кінчики, накрутіть пасмо на гребінець і прогрійте його спочатку гарячим повітрям, а потім остудіть холодним.

Фен — незамінна річ для укладання та сушіння волосся. Якщо правильно його використовувати, то цей пристрій не нанесе шкоди волоссю навіть при частому користуванні.

*на правах реклами

Back to top button