4 хитрощі приготування перловки: не потрібно замочувати та довго варити
Досвідчені господині поділилися хитрощами, завдяки яким їм вдається спростити процес приготування перловки.
Є кілька способів прискорити готування, не вдаючись до зайвих дій.
Подробиці
Промивання
Майже всі крупи перед приготуванням потрібно промивати. Але у випадку з перловкою цю процедуру потрібно провести особливим чином.
Промивають тричі. Перший раз – теплою водою, а другий та третій – гарячою. Процедура дозволяє позбутися зайвого сміття.
Крім того, вода прибере мікрочастинки, що призводять до склеювання крупи. Перловка вийде розсипчастою.
Кип’ятіння
Промиту крупу ставлять на плиту, заливають водою і доводять до кипіння. Після цього її тримають на вогні ще 3-5 хв.
Потім воду зливають та наливають холодну воду. Ставлять знову на вогонь. У новій воді перловка розпариться і вийде розсипчастішою.
Посуд
Перловку варять у посуді з товстим дном та стінками. Це необхідно для рівномірного нагрівання води. Тільки в такому разі крупа звариться ідеально.
Відпочинок
Після завершення варіння каструлю з крупою загортають у рушник, щоб вона остигала якомога повільніше. У такому вигляді перловку тримають 30-40 хв. За цей час вона встигне дійти потрібної кондиції.