Цікаве

Джордж Клуні, Бен Аффлек та інші топактори пропонували припинити страйки за $150 млн

Цього тижня Джордж Клуні, Бен Аффлек, Скарлетт Йоханссон і група інших топакторів надали керівництву Гільдії акторів Голлівуду (SAG-AFTRA) пропозицію припинити страйки за 150 мільйонів доларів. Проте переговорний комітет профспілки відхилив цю пропозицію й дотримується попередніх вимог, викладених протягом багатьох тижнів переговорів.

Пропозиція від Клуні та інших акторів передбачала виплату профспілці 50 мільйонів доларів кожного року впродовж трьох років. Клуні підрахував, що зняття обмеження по внесках до профспілки допоможе здобути ці додаткові кошти. Якщо коротко, то актори першої величини (які часто є й продюсерами) запропонували, що будуть платити більші внески.

Основна проблема й причина відхилення пропозиції полягає в тому, що страйк SAG-AFTRA не стосується внесків. SAG-AFTRA страйкує, щоб збільшити доходи акторів, а не збільшити фінансування профспілки. Ці дві речі не взаємозамінні. Збільшення профспілкових внесків не могло компенсувати виплати, які студії заборгували акторам або акторським пенсійним і медичним фондам.

Внески також не мають відношення до процесу колективних переговорів, оскільки вони не є предметом переговорів між профспілкою та Альянсом продюсерів кіно і телебачення. Вони встановлюються Національною радою SAG-AFTRA.

І хоча SAG-AFTRA, ймовірно, знайде застосування будь-яким додатковим коштам, профспілка не страждає від зменшення внесків. Профспілка повідомила, що минулого фінансового року отримала 127 мільйонів доларів США, що значно більше порівняно з попереднім роком, оскільки виробництво відновилося до рівня до пандемії.

Також «група Клуні» пропонувала змінити структуру виплати залишкових прибутків акторам. Раніше першими ці залишкові відчислення отримували топові актори, а потім маловідомі, Клуні запропонував зробити навпаки. Але тут та сама проблема, що й з внесками. Ця пропозиція не вирішує проблем, через які актори страйкували понад сотню днів. Ці питання: пропозиція профспілок виплачувати акторам частку доходу від потокового передавання, збільшення мінімумів, щоб не відставати від інфляції, і обмеження щодо використання штучного інтелекту. Поки Гільдія продюсерів не йде на ці умови.

Back to top button