Цікаве

10 червня українці зможуть спостерігати унікальне сонячне затемнення

10 червня о 13:42 за київським часом, відбудеться кільцеподібне сонячне затемнення, пише 1NEWS з посиланням на ukrrain.com.

Під час цього природного явища тінь від Місяця буде рухатися зі швидкістю один кілометр на секунду. Найкраще затемнення зможуть побачити жителі Північної Канади, Гренландії і Далекого Сходу. Це останнє затемнення у тривалому коридорі природних явищ.

За астрономічними мірками 2021 рік – середньостатистичний, адже станеться лише чотири затемнення: два сонячних і два місячних, на відміну від попереднього року, коли земляни спостерігали відразу шість затемнень. Перше тіньове місячне затемнення у 2021 році вже сталося 26 травня. А вже 10 червня 2021 року можна буде спостерігати кільцеподібне сонячне затемнення.

Як відбувається сонячне затемнення?

У період сонячного затемнення Місяць стане між Сонцем і Землею, тим самим сонячне світло перекриється частково або повністю. Кільцеподібне сонячне затемнення має вигляд яскравого кільця, що світиться навколо Місяця. Саме таке станеться 10 червня. Затемнення завжди бувають парними, при цьому їх порядок не однаковий. Так, у поточному році спочатку відбудуться місячні затемнення, а потім сонячні. Затемнення завжди відбуваються в період молодика, коли Місяця не видно з поверхні Землі.

 

Цього разу українці зможуть спостерігати затемнення хіба що онлайн, адже у нашій півкулі воно буде не так помітно. Пряму трансляцію кільцевого сонячного затемнення можна буде у YouTube.

Сонячне затемнення 10 червня є аналогічним події 31 травня 2003 року, ось тільки тоді в Україні його було видно трохи більше. Наступного разу таке явище жителі Землі побачать вже через 18 років, а саме 21 червня 2039 года.

З давніх давен вважається, що затемнення впливають на долю людей, а також відображаються на їх самопочутті.

Особливо уважними в цей період варто бути тим, хто:

страждає захворюваннями серцево-судинної системи;
має різні хронічні захворювання;
схильний до депресій, панічних атак, страждає від різних розладів нервової системи;
неспокійними під час затемнення можуть бути маленькі діти.

Вже помічено, що саме під час затемнення або в період коридору затемнень негативні явища в суспільстві подвоюються. Так, зростає відсоток катастроф і нещасних випадків, суїцидів і злочинів. Таким чином, негатив у дуже емоційних і психічно нестабільних людей, що накопичується місяцями, вихлюпується назовні.

З іншого боку, деякі фахівці вважають, що присутній і позитивний вплив затемнення. У цей період може загостриться інтуїція, а також з’явиться більше прагнення поліпшити якість життя.

Відзначимо, що червень багатий на різні аномалії та катаклізми. Серед них циклони і бурі, що вже почалися на самому початку червня. Також з 30 травня по 22 червня Земля знаходиться під впливом ретроградного Меркурія, який вважається найпотужнішим у 2021 році.

 

 

 

Back to top button