Цікаве

10 безглуздих домашніх справ, які не приносять користі і забирають багато часу

На прибирання в квартирі щодня люди витрачають по кілька годин. Іноді це є марною тратою часу, який варто провести з користю.

1News розповідає про пункти прибирання, які забирають час та сили, але не приносять бажаного результату. Від цих домашніх справ можна відмовитися, водночас ваш будинок не стане брудним і незатишним.

Повзати по підлозі та вимивати бруд між плиткою – дуже невдячна справа. Адже через кілька днів після прибирання ці ділянки знову вкриються пилом. Щоб позбутися цього заняття, краще покривати шви спеціальним герметиком раз на рік.

Мити шви між плиткою на підлозі.

Не потрібно стирати краплі води на вимитому посуді звичайним рушником, адже він залишає сліди та може мати неприємний запах, який потім залишиться на тарілках і чашках. Краще класти посуд на підставку або витирати одноразовими спеціальними серветками.

Витирати посуд рушником не варто.

Можна не прасувати рушники і постільну білизну, адже ці предмети зімнуться після першого ж використання. Якщо постіль після прасування стає як новенька, то махрові рушники лише втрачають свій колір і початкову якість тканини.

Деякі домогосподарки прасують махрові рушники

Кожного дня вимивати до блиску всю сантехніку мийними засобами не варто. Сантехніку потрібно ретельно мити 3-4 рази на місяць. Краще привчіть своїх рідних споліскувати ванну після себе, тоді вона виглядатиме чистою. До того ж, у будинку завжди буде концентрований запах побутової хімії, яка шкодить здоров’ю.

Не потрібно кожен день мити ванну зі спеціальними засобами.
Вимивати кухонну плитку й духову шафу після кожного використання не потрібно. Свіжі забруднення легко прибираються простою вологою ганчіркою без мийних засобів. Агресивна побутова хімія може зіпсувати покриття, тому її взагалі не варто використовувати. Духовку рекомендують мити всього 3-4 рази на рік, тому що їжа не контактує зі стінками. Щоб не витирати жир, можна застелити поверхні фольгою.

Вимивати кухонні прилади варто по мірі забруднення, а не кожного дня

 

Прати гардини перед кожним святом не варто, адже як наслідок тканина може втратити колір або деформуватися. Штори потрібно чистити один раз на пів року. Якщо в квартирі вікна не виходять на дорогу або в будинку немає тварин, штори будуть залишатися чистими ще довше.

Від частого прання тканина шторів може деформуватися

Інколи не потрібно вимивати всі продукти. Якщо на упаковці зелені або салату написано “готово до вживання”, необов’язково промивати кожен листочок.

Деякі запаковані овочі продаються вже вимитими

Перекладати готову їжу в меншу ємність варто лише тоді, коли в холодильнику мало місця. У всіх інших випадках ви додаєте собі зайвої роботи і будете мити дві тарілки замість однієї.

Не варто перекладати їжу у меншу тарілку

Не потрібно самостійно чистити брудні килими та інші предмети, які потребують спеціального очищення. Забруднений килим треба віддати у хімчистку, якщо ви витратите навіть 5 годин часу – ніколи тканина не буде настільки чистою, як після роботи професіоналів.

Забруднений килим варто віддати в хімчистку.

Мити кавоварку та чайник кожен день з мийними засобами може бути небезпечно. По-перше, деякі шкідливі речовини можуть залишатися на стінках посуду та потрапляти в напої. По-друге, агресивна побутова хімія шкодить поверхням.

Шкідливо для здоров'я часте використання мийних засобів.
Джерело: Обозреватель
Back to top button