Світ

З’явились фото літаків на аеродромі Моздок в РФ

З явились фото літаків на аеродромі Моздок в РФ

Фото: Міноборони РФ

Супутникові знімки свідчать, що на аеродромі чотири літаки типу Су-24М/МР та орієнтовно 20 гелікоптерів різних типів.

Шість стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 розміщено на російському аеродромі “Моздок”. Супутникові знімки у відкритий доступ на своєму профілі в Twitter виклав OSINT-аналітик під ніком Evergreen Intel. Про це повідомляє профільне видання Defense Express.

Крім того, на аеродромі чотири літаки типу Су-24М/МР та орієнтовно 20 гелікоптерів різних типів. При цьому росіяни намалювали силуети фейкових Ту-22М3 і Су-24М/МР.

За повідомленнями Повітряних сил російські війська протягом останнього місяця регулярно використовували для масованих ударів по Україні надзвукові крилаті ракети Х-22, що запускаються із Ту-22М3: п’ять ракет цього типу було застосовано 22 березня, три ракети – 28 березня, та шість ракет – під час удару 19 квітня (в підсумку, дві Х-22 було збито).

Крім того, 19 квітня 2024 року Сили оборони України збили один Ту-22М3 і, судячи за місцем падіння цього літака, ймовірно, він таки летів на аеродром Моздок.

Якщо виходити із даних, що в строю ВКС РФ по факту є лише 30 бомбардувальників Ту-22М3, то виходить, що російські військові лише на одному аеродромі зосередили мінімум п’яту частину від флоту цих літаків, пише Defense Express.

 Супутникове фото 

Як ми вже писали, 27 березня в Україні лунала повітряна тривога. Моніторингові канали повідомили про зліт до шести бортів Ту-22м3 з російського аеродрома Моздок.

В Україні масштабна тривога через зліт МіГ-31К

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button