Світ

ЗСУ дроном знищили російську машину “судного дня” – ЗМІ

ЗСУ дроном знищили російську машину судного дня - ЗМІ

Фото: naked-science.ru

Одну з Ладог використовували після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Високозахищений транспортний засіб Ладога був знищений, попри те, що його розробляли для потреб імовірної ядерної війни.

Українські захисники на сході країни, використовуючи дрон підірвали високозахищений транспортний засіб окупантів під назвою Ладога, призначений для ядерної війни. Про це повідомило видання Forbes.

У матеріалі зазначається, що наприкінці 1970-х років радянська влада замовила Кіровському конструкторському бюро в Санкт-Петербурзі (тоді ще Ленінград) розробити ядерну розвідувально-командну машину. що мала стати найзахищенішою і найзручнішою ядерною машиною, яку тільки можна собі уявити. 

У результаті бюро розробило Ладогу. Таких машин випустили всього чотири чи п’ять. Одну з них використовували після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році. Одна машина була поміщена в музей.

Після цього Ладоги зникли “до цього тижня, коли український безпілотник помітив і завдав удару по “Ладозі”, яка їхала до українських позицій біля Кремінної”.

Журналісти зазначили, що Кремль щосили намагається мати достатню кількість бойових машин, щоб компенсувати приголомшливі втрати (щонайменше 15 тисяч одиниць машин і їхня кількість продовжує зростати).

Ладога оснащена телекамерою і повним набором радіостанцій, які дозволили б їй виконувати командну роль у “судний день”. Однак ЗМІ скептично оцінює захисні можливості цієї машини з огляду на те, що вона була знищена дроном.

Раніше бійці Сил спеціальних операцій показали знищення російського ЗРК Бук-М1.

Крім того, українські пілоти знищили пункт управління російських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button