Світ

Змушували воювати на боці РФ: в Індії викрили мережу торгівлі людьми

Змушували воювати на боці РФ: в Індії викрили мережу торгівлі людьми

Фото: Скриншот

Громадян Індії обманом завербували у російську армію

Торговці людьми відправляли громадян Індії до РФ для участі у війні з Україною. Деякі з чоловіків були тяжко поранені в зоні бойових дій.


В Індії ліквідували велику мережу торгівлі людьми, яка заманювала молодих чоловіків до Росії обіцянками роботи, щоб потім змусити їх воювати на війні проти України. Про це пише Reuters в п’ятницю, 8 березня.

 

За цією схемою до Росії було відправлено близько 35 осіб. Торговці людьми, які діяли в кількох індійських штатах, підшукували людей через соціальні мережі та місцевих агентів.

 

Зазначається, що громадяни Індії, які стали жертвами торгівлі людьми, були навчені бойовим діям і розгорнуті на передових базах в зоні російсько-української війни всупереч їхньому бажанню. Деякі з чоловіків були тяжко поранені в зоні бойових дій.

 

Правоохоронці провели обшуки, зокрема в Нью-Делі та Мумбаї, унаслідок яких було вилучено 50 мільйонів рупій (605 000 доларів), а також деякі документи та електронні записи. Також повідомляється про затримання деяких підозрюваних для допиту.

Раніше повідомлялося про сімох громадян Індії, які заявили, що в Росії їх змусили їхати на фронт, воювати проти України. МЗС Індії попросило Росію достроково звільнити частину індійців, які працюють в армії РФ на “допоміжних роботах”. 

Посольство Індії у РФ повідомило про загибель свого громадянина Шрі Мохаммеда Асфана. За даними ЗМІ, 30-річний чоловік загинув в Україні після того, як його та ще кількох громадян Індії обдурили агенти та завербували як “помічників” для російських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button