Світ

Книга рекордів Гіннеса назвала наймолодшого художника у світі

Книга рекордів Гіннеса назвала наймолодшого художника у світі

Фото: guinnessworldrecords.com

рекордсмен Ейс-Ліам Анкрах

Рекорд наймолодшої художниці жіночої статі належить громадянці Індії Аруші Бхатнагар, яка народилася 1 червня 2002 року. Перша персональна виставка дівчинки відбулася, коли їй було 11 місяців.

Книга рекордів Гіннеса офіційно підтвердила, що ганський малюк, якому в липні виповнюється два роки, є наймолодшим у світі художником чоловічої статі. Про це повідомляє Smithsonian Magazine.

Відомо, що Ейс-Ліам Анкрах почав “малювати” у віці шість місяців та вже встиг “продати” 15 робіт на персональній виставці, яку відвідала Перша леді Гани, Ребекка Акуфо-Аддта, та придбала одну із його робіт.

Перша картина Ейса-Ліама під назвою Повзання вийшла випадково: його мати, художниця Шантель Кукуа Еган, хотіла розважити хлопчика, поки працювала над власними картинами, тому поклала полотно на підлогу, а малюк повзав по ньому і розмазував фарби.

Мати хлопчика подала заявку на рекорд минулого літа. Через кілька місяців з ними зв’язалися і пояснили, що Ейс-Ліам повинен виконати певні вимоги, щоб отримати право на рекорд. На момент перевірки йому виповнився 1 рік і 152 дні.

Зазначається, що у своїх картинах хлопчик використовує техніку маневрування акриловою фарбою по полотну за допомогою рук і тіла, створюючи унікальні та абстрактні роботи.

Раніше повідомлялося, що Бетт Неш, стюардеса з найдовшим стажем роботи у світі, померла у віці 88 років. Вона провела в небі 67 років.

Фанатка Мадонни встановила рекорд за кількістю тату на честь зірки

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button