Світ

ЗМІ: Україна задіяла резерви для прориву на півдні

ЗМІ: Україна задіяла резерви для прориву на півдні

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Одні з найзапекліших боїв тепер точаться довкола села Роботине

ЗСУ на тлі контрнаступу поповнили свої лави “навченими та обладнаними Заходом підрозділами”, зазначає The Washington Post.

Україна застосувала для контрнаступу на південному напрямку свіжі резерви. Однак поки що вона не досягла прориву. Про це мовиться в статті The Washington Post.

“Цього тижня напружені бої вирували у південно-східній України, адже Київ продовжує потужний натиск з метою повернення територій, використовуючи свіже поповнення з навчених та обладнаних Заходом підрозділів, однак ознак значного прориву поки нема”, – йдеться в матеріалі.

Нині основна мета українських сил – перерізати російський “сухопутний міст” до Криму, що служить важливим маршрутом військової логістики загарбників.

“Українські сили поступово просуваються до лінії, замінивши підхід, за якого малі маневри здійснювала піхота, на тактику, коли більші українські сили рухаються уперед з використанням танків й броньованих машин”, – зазначає видання.

ЗМІ додає, що одні з найзапекліших боїв тепер точаться довкола села Роботине, в 2 км від основної російської лінії оборони.

“Битва тут становить для України найближчий та найбільш імовірний шлях прориву крізь російську оборону, й посадовці називають її такою, що має “стратегічне значення”, – резюмували в статті.

Як ми вже писали, важається, що український контрнаступ досяг своєї першої кульмінації – штурму першої лінії оборони окупантів.

В Маріуполі окупанти готуються до контрнаступу ЗСУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button