Світ

ЗМІ розповіли про “експериментальну” зброю в Криму

ЗМІ розповіли про експериментальну зброю в Криму

Фото: Російські ЗМІ

Системи ППО С-500

С-500 неодноразово випробовували, але система ніколи раніше не брала участь у бойових діях, зазначає Business Insider.

Росія розгорнула в Криму С-500 – “експериментальну” зброю, яку ніколи раніше не використовувала. Це відбулося на тлі полювання України на російську ППО в Криму. Про це повідомляє Business Insider. 

Удосконалена система С-500, яку очільник української розвідки Кирило Буданов назвав “експериментальною”, ніколи раніше не використовувалася в бойових діях.

Росія перекинула С-500 для захисту Керченського мосту, а також для посилення російської мережі протиповітряної оборони в окупованому Криму.

Міст є водночас спрощеним шляхом для російських військ, щоб дістатися до цього району, а також символом контролю Росії над півостровом. Він неодноразово ставав мішенню українських безпілотників та ракет. 

С-500 в захисті Керченського мосту та зміцненні можливостей російської протиповітряної оборони в Криму з’явилася в той час, як Україна завдає ударів по півострову, щоб зробити цей район непридатним для російських військових.

С-500 під назвою Прометей – це мобільна система захисту “земля-повітря”, призначена для перехоплення балістичних ракет та іншої далекобійної зброї. Інститут вивчення війни заявив, що система є “по суті модернізованою версією С-300”.

С-500 неодноразово випробовували, але система ніколи раніше не брала участь у бойових діях. Росія стверджувала, що здатна перехоплювати всю зброю, включаючи гіперзвукові ракети, які є надзвичайно швидкими та літають непередбачуваними маршрутами на низьких висотах, але ця здатність залишається незрозумілою.

Проблемна розробка та виробництво С-500, від початку проекту в 2010 році до серйозних затримок протягом наступного десятиліття, поставила під сумнів її життєздатність як системи. У 2021 році комплекс поставили на озброєння російської армії, але в обмеженому стані, який не відповідав вимогам.

Як відомо, в ніч проти 12 червня ЗСУ завдали ракетного удару по двох зенітно-ракетних дивізіонах С-400 і одному С-300 поблизу Севастополя.

Окупанти поставили у Криму новітні системи ППО С-500 – Буданов

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 2 =

Back to top button