Світ

ЗМІ повідомили про підозрілі дрони над АЕС у Німеччині

ЗМІ повідомили про підозрілі дрони над АЕС у Німеччині

Фото: Bild

Промислова зона в районі міста Фленсбург

Польоти дронів біля міста Фленсбург почали фіксувати з 8 серпня. Їх можуть запускати російські агенти з кораблів у Північному морі.

У Німеччині зафіксували польоти невідомих безпілотників над промисловою зоною у землі Шлезвіг-Гольштейн. Їх можуть запускати російські агенти, повідомив Bild у четвер, 22 серпня.

Стверджується, що дрони на високій швидкості пролетіли над промисловою зоною, де розташовані зупинена АЕС, термінал скрапленого природного газу та хімічні заводи.

Востаннє дрони там помітили сьогодні. На цьому тлі частину співробітників поліції Шлезвіг-Гольштейна було приведено в бойову готовність.

Також, за даними видання, один безпілотник пролетів над АЕС 20 серпня. Він рухався зі швидкістю понад 100 кілометрів на годину. У внутрішньому звіті поліції згадується про кілька порушень “безпольотної зони”. Імовірно, було задіяно військовий безпілотник.

“Прокуратура Фленсбурга підтверджує порушення попередньої справи за підозрою в агентурній діяльності з метою саботажу через неодноразові польоти безпілотників над найважливішими об’єктами інфраструктури в Шлезвіг-Гольштейні”, – розповів у коментарі старший прокурор Бернд Вінтерфельд.

Журналісти з’ясували, що польоти дронів у цьому районі почали фіксувати з 8 серпня. За попередньою версією, їх можуть запускати російські агенти з кораблів у Північному морі.

У Службі державної безпеки ФРН припускають, що це безпілотники Орлан-10, які активно застосовуються росіянами у війні проти України. Радіус дії цих дронів становить від 500 до 600 км. Вони літають зі швидкістю понад 100 кілометрів на годину.

Раніше у липні ЗМІ повідомили, що невідомі безпілотники стежать за полігонами у Німеччині, де навчають українських військових.

При цьому ще у квітні 2023 року повідомлялося про те, що у Німеччині спостерігаються польоти підозрілих БПЛА над полігонами Бундесверу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button