Світ

Павло Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції

Павло Дуров уперше прокоментував своє затримання у Франції

Фото: Albert Gea / Reuters

Павло Дуров

Дуров зазначив, що Telegram залишає ті країни, в яких не вдається домовитися про “правильний баланс між конфіденційністю та безпекою”.

Засновник месенджеру Telegram Павло Дуров зробив першу заяву після гучного затримання у Франції. Він заявив, що його допитували в поліції протягом чотирьох днів від моменту прибуття до Парижу. Про це у четвер, 5 вересня, він написав у мережі. 

“Мені сказали, що я можу нести особисту відповідальність за незаконне використання Telegram іншими людьми, оскільки французька влада не отримувала відповідей від Telegram”, – написав він. 

За його словами, це здивувало його з кількох причин. Дуров зазначив, що Telegram має офіційного представника в ЄС, який відповідає на запити з ЄС, і його електронна адреса є загальнодоступною. По-друге, як пише Дуров, французька влада мала безліч способів зв’язатися з ним, “щоб попросити про допомогу”.

“Як громадянин Франції, я був частим гостем французького консульства в Дубаї. Деякий час тому, коли мене попросили, я особисто допоміг їм створити гарячу лінію в Telegram для боротьби із загрозою тероризму у Франції”, – продовжив він.

Дуров зазначив, що якщо країна незадоволена інтернет-сервісом, усталеною практикою є початок судового процесу проти самого сервісу.

Творець месенджера додав, що встановити правильний баланс між конфіденційністю та безпекою “нелегко”, оскільки треба узгодити закони про конфіденційність з вимогами правоохоронних органів, а місцеві закони – з законами ЄС. 

Відомо, що увечері 24 серпня французький канал TF1 повідомив, що в паризькому аеропорту затримали 39-річного засновника та генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова.

Прокуратура повідомила, що Дурову можуть висунути відразу 12 обвинувачень. Серед них – “співучасть у зберіганні, розповсюдженні, пропонуванні або наданні порнографічних зображень неповнолітніх у складі організованої групи”.

Слідчі заявили, що інструменти, які пропонує Telegram (наприклад, одноразовий номер), роблять Дурова співучасником торгівлі наркотиками, злочинів проти дітей і шахрайства.

Також повідомлялося, що Дуров, імовірно, прагнув зустрітися з господарем Кремля Володимиром Путіним в Баку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + 2 =

Back to top button