Світ

ЗМІ підтвердили загибель 50 тисяч військових РФ

ЗМІ підтвердили загибель 50 тисяч військових РФ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Журналісти підтвердили загибель понад 50 тисяч військових РФ в Україні

Журналісти разом з волонтерами встановили імена понад 50 тисяч військових, які Росія втратила на війні в Україні.


З початку повномасштабної війни проти України загинули принаймні 50 016 російських військових. Про це йдеться у дослідженні видань Медіазона і російської служби ВВС з посиланням на відкриті дані в п’ятницю, 5 квітня.

Журналісти за сприяння команди волонтерів встановили на основі відкритих джерел імена понад 50 тисяч російських військових, які загинули після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. 

 

За даними видання, близько 18% підтверджених втрат складають ув’язнені, 13% – добровольці, що відправилися на фронт, 12% – мобілізовані. Серед загиблих також – щонайменше 3354 офіцери, у тому числі 1016 елітних спеціалістів командної ланки. Таким чином, щонайменше 43% загиблих не були пов’язані з армією на момент початку війни, але їхня реальна кількість може сягати 70%.

 Щотижневі втрати армії Росії істотно зростають. Фото: ВВС

 

 

Зазначається, що кількість загиблих російських військових різко зросла після оголошення мобілізації восени 2022 року – з трохи понад 1000 загиблих у вересні того року до приблизно 3000 загиблих у січні 2023 року.

 

З осені 2023 року, на тлі наступу російських військ на Донеччині, підтверджені втрати армії РФ становлять 550-600 осіб на тиждень, зазначають журналісти. Крім того, темпи приросту втрат у період з жовтня до 2023 року до квітня 2024 року продовжують у півтора-два рази перевищувати середні показники перших 12 місяців вторгнення в Україну.

 

Найбільших втрат зазнають повітряно-десантні війська РФ. Фото: ВВС

Нагадаємо, за даними Генштабу, минулої доби ЗСУ ліквідували 860 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 445 900 солдатів.

За інформацією британської розвідки, втрати армії Росії за лютий 2024 року досягли рекорду з початку повномасштабної війни проти України. Окупанти втрачали в середньому 983 людини вбитими та пораненими на день. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button