Світ

ЗМІ озвучили причину звільнення керівника російського інформагенства ТАСС

ЗМІ озвучили причину звільнення керівника російського інформагенства ТАСС

Фото: Укрінформ

Сергій Михайлов був звільнений з посади керівника ТАСС на початку липня

ремль вирішив, що Михайлов, який очолював ТАСС 11 років, виставив керівництво країни у невигідному світлі.

Керівник російського державного інформагентства ТАСС Сергій Михайлов був звільнений з посади на початку липня за надто докладне висвітлення заколоту найманців ПВК Вагнер. Про це пише The Moscow Times із посиланням на джерела в урядових колах та адміністрації російського президента.

Зазначається, що Кремль вирішив, що Михайлов, який очолював ТАСС 11 років, виставив керівництво країни у невигідному світлі. Зокрема, агентство одним із перших опублікувало фотографії найманців у Ростові-на-Дону, чим підтвердило захоплення ними штабу Південного військового округу.

“Якесь божевілля у них (співробітників ТАСС, – ред.) сталося. Вони забули, що їхнє головне завдання – не повідомляти новини, а створювати ідеологічно вірну версію для Кремля”, – заявив співрозмовник в російському уряді.

Дві людини з близького оточення Михайлова розповіли, що російська влада була вкрай незадоволена від’їздом керівника ТАСС з Москви під час заколоту. При цьому сам Михайлов заявив, що під час заколоту працював у своєму кабінеті. Причини відставки він не коментував.

За словами співробітників агентства, Михайлов, ймовірно, не планував йти у відставку, керівник обговорював із ними плани на кінець 2023 року.

Наразі ТАСС керує колишній перший заступник гендиректора ВГТРК Андрій Кондрашов, який відповідав там за пропагандистську новинну політику.

Як пише The Moscow Times, під керівництвом Кондрашова на тлі російсько-української війни та напередодні президентських виборів агентство буде більш провокаційним і менш нейтральним.

Раніше повідомлялося, що керівники росЗМІ отримали директиву з Адміністрації президента Росії, в якій вимагається  перестати називати Володимира Зеленського президентом України.

Нагадаємо, росЗМІ отримали методичку про “нацистів-сатаністів” у Києві.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button