Світ

ЗМІ: Дрони розвідки України атакували НПЗ в Росії

ЗМІ: Дрони розвідки України атакували НПЗ в Росії

Фото: Соцмережі

Попередня атака на НПЗ в Туапсе 17 травня (ілюстративне фото)

Безпілотники у небі над Туапсе зафіксували посеред ночі, але спроби росіян збити їх зазнали поразки, зазначає джерело в ГУР.

Безпілотники української воєнної розвідки в ніч перед 22 липня атакували нафтопереробний завод у місті Туапсе Краснодарського краю та спричинили пожежу на цьому об’єкті ВПК Росії. Про це повідомила Українська правда з посиланням на джерело в ГУР МОУ

Безпілотники у небі над Туапсе було зафіксовано близько 3:30 за місцевим часом. За повідомленням місцевих пабліків, під час першої хвилі атаки російська ППО намагалася збити чотири дрони-камікадзе.

Близько 6:25, в районі НПЗ пролунало ще щонайменше два потужних вибухи, після чого на території обʼєкту розпочалася пожежа.

Загалом повідомляється принаймні про вісім БПЛА, які атакували НПЗ. Пропагандистське ЗМІ Russia Today заявило, що внаслідок влучання було пошкоджено інфраструктуру НПЗ.

Ступінь ураження обʼєктів військово-промислового комплексу РФ нині уточнюється, додало джерело.


Туапсинський нафтопереробний завод – російське нафтопереробне підприємство в Краснодарському краї РФ, експлуатантом якого є ТОВ РН-Туапсинський НПЗ. Завод становить єдиний виробничий комплекс з морським терміналом підприємства нафтопродуктозабезпечення ПАТ Роснефть – ТОВ РН-Морський термінал Туапсе.

НПЗ входить до складу нафтової компанії Роснефть. Його потужність становить близько 12 млн тонн на рік.

Як відомо, 17 травня цього року внаслідок нічної атаки українських дронів по нафтопереробному заводі у російському Туапсе пошкоджено установку з виробництва зріджених вуглеводневих газів. 

Удар по Міллерово: з’явилися супутникові фото

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − four =

Back to top button