Світ

ЗМІ дізналися деталі протисупутникової зброї РФ

ЗМІ дізналися деталі протисупутникової зброї РФ

Фото: pixabay.com (ілюстративне фото)

Зброя здатна вивести з ладу супутники, що обертаються навколо Землі

Зброя, яку розробляє РФ, відома серед військових космічних експертів як ядерна ЕМІ (електромагнітна перешкода).

Росія намагається розробити ядерну космічну зброю, яка завдяки енергетичній хвилі при вибуху буде здатна вивести з ладу величезну кількість комерційних і урядових супутниківПро це повідомляє CNN з посиланням на співрозмовників у секторі безпеки США.

Зазначається, що зброя, яку розробляє РФ, відома серед військових космічних експертів як ядерна ЕМІ (електромагнітна перешкода). Вона створює імпульс електромагнітної енергії і потік високозаряджених частинок, які навіть в умовах космосу здатні вивести з ладу супутники, що обертаються навколо Землі.

Як повідомляється, США роками відстежували зусилля Росії з розробки протисупутникової зброї, зокрема й ЕМІ. Але нещодавно американська розвідка дізналась, що Росія досягла прогресу в розробці ядерного електромагнітного імпульсу.

Один зі співрозмовників телеканалу пояснив, що концепція цієї зброї виникла ще наприкінці Холодної війни.За його словами, для США небезпека полягає в тому, що в космосі утвориться сукупність виведених із ладу супутників, яке “стане небезпечним для будь-яких нових супутників, які можуть спробувати запустити для заміни або ремонту існуючих супутників”.

Зброя потенційно може знищити цілі групи малих супутників, наприклад Starlink компанії SpaceX, які використовує Україна у війні з Росією. Розвідка США оцінює, що теоретичне застосування такої зброї для РФ буде крайнім заходом, бо зачепить і її супутники також.

Нагадаємо, в адміністрації президента США підтвердили інформацію стосовно того, що Росія розробляє протисупутникову зброю. Радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі заявив, що наразі зброя не несе безпосередньої загрози.

Аналітики вважають, що зброя космічного базування, яку може розробляти Росія, скоріш за все, є ядерним пристроєм для засліплення, глушіння або спалювання електроніки всередині супутників, а не вибуховою ядерною боєголовкою для їхнього збиття.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button