Світ

Зіткнення літаків у Франції: пілотів знайшли мертвими

Зіткнення літаків у Франції: пілотів знайшли мертвими

Фото: gettyimages

У Франції розбилися два винищувачі Rafale

У Франції визнали авіатрощу. Пілот одного з літаків встиг катапультуватися і був госпіталізований. Після тривалих пошуків знайшли тіла двох пілотів з іншого літака.

У Франції у середу, 14 серпня, під час тренувального польоту сталося зіткнення двох військових винищувачів Rafale. Обидва пілоти загинули, повідомив президент Франції Еммануель Макрон в соцмережі Х.

“Ми з сумом дізналися про загибель капітана Себастьєна Мабіра та лейтенанта Маттіса Лоренса внаслідок авіакатастрофи під час навчальної місії Rafale. Нація розділяє горе їхніх сімей і братів по зброї на авіабазі 113 у Сен-Дізьє”, – написав він.

За словами міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню, інцидент стався вранці на кордоні між горами Воґези та Мьорт-і-Мозель.

Видання L’Est Républicain пише, що катастрофа сталася після зіткнення в повітрі на зворотному шляху після дозаправки в Німеччині близько 12:30 дня. Загалом в цих літаках перебували три людини – двоє в двомісному винищувачі та одна в одномісному.

Один пілот встиг катапультуватися перед катастрофою. Поранений підполковник перебуває у свідомості і, як повідомляється, був доставлений до лікарні Тула. Інших військовослужбовців (лейтенанта і капітана) після пошуків знайшли мертвими.

Нагадаємо, інформація про зіткнення літаків з’явилася у ЗМІ ще вдень, однак тоді вона була непідтвердженою, і відомостей про долю пілотів не було.

У Нідерландах розбився літак, пілот загинув

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 12 =

Back to top button