Світ

Жителям Франції можуть заборонити скаржитися на мукання корів

Жителям Франції можуть заборонити скаржитися на мукання корів

Фото: pixabay.com

Мукання корів не є підставою для скарги на шум за новим французьким законом

Відповідно до закону, люди, які вирішили жити поруч з фермою не можуть скаржитися на шум.

Французькі урядовці підтримали законопроект, який забороняє людям, що оселилися поблизу сільської місцевості, скаржитися на сторонній шум. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що щороку сотні скарг на шум подають незадоволені сусіди, переважно новосели з міст, які шукають тиші і спокою в сільській місцевості.

“Ті, хто переїжджає в села, не можуть вимагати від селян, які їх годують, щоб ті змінили свій спосіб життя. Що треба робити? Заспокоїти їх? Якщо тобі не подобається село, ти залишаєшся в місті. Якщо ти туди їдеш, то адаптуєшся до нових умов життя”, – заявив міністр юстиції Дюпон-Моретті.

За його словами, новий законопроект визначає “межі знаменитого мистецтва vivre-ensemble (співжиття), де всі поважають один одного”.

Французькі судді вже розглядали багато подібних скарг. Зокрема, у 2019 році був поданий позов, щоб змусити замовкнути півня Моріса. Також до судів надходили скарги на галасливих качок, гусей, корів і навіть цикад.

У травні минулого року жандарми з’явилися в будинку 92-річної Колетт Феррі, щоб забрати трьох жаб з її садового ставка після скарги сусідів.

Раніше повідомлялося, що подружжя з Ніцци засудили до одного року умовно за утримання десятків тварин у жорстоких умовах.

У Камбоджі розслідують випадки жорстокого поводження з мавпами

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button