Світ

Зернова угода: у ЄС звернулися до Росії


Жозеп Боррель наголосив, що РФ несе виняткову відповідальність за збої в постачанні зерна по всьому світу.

Європейський союз закликає Росію переглянути своє рішення та негайно відновити виконання Чорноморської зернової ініціативи. Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель у своїй заяві щодо припинення Росією Чорноморської зернової ініціативи, повідомляє “Європейська правда”.

Він наголосив, що Росія продовжує використовувати продовольство як зброю.

Посадовець додав, що розриваючи угоди, РФ одноосібно блокує один із важливих основних шляхів експорту з України зерна та несе виняткову відповідальність за збої в постачанні зерна по всьому світу та зростання цін на продовольство.

“ЄС закликає Росію переглянути своє рішення та негайно відновити виконання Чорноморської зернової ініціативи”, – йдеться у заяві.

ЄС докладе всіх зусиль, щоб продовжувати підтримувати своєчасну та стабільну доставку всіх товарів, особливо сільськогосподарської продукції, на світові ринки через Шляхи солідарності між ЄС та Україною.

Євросоюз буде співпрацювати з постраждалими країнами-партнерами для вирішення проблеми глобальної продовольчої безпеки та підтримувати всі зусилля щодо відновлення Чорноморської зернової ініціативи, додав Боррель.

Нагадаємо, Росія оголосила про відкликання гарантій безпеки судноплавства в рамках Чорноморської зернової ініціативи, яка припинила діяти з понеділка, 17 липня.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button