Україна

Зеленський про Трампа: Будемо працювати з будь-яким лідером США


Зеленський про Трампа: Будемо працювати з будь-яким лідером США

Глава держави навів три аргументи для республіканців, які не голосували за військову допомогу Україні.


Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що Україна продовжить співпрацю зі США, незалежно від результатів американських виборів у наприкінці цього року. Про це глава держави заявив у інтерв’ю Fox News.
 
Зеленський звернув увагу на формулювання запитання, у якому йшлося, що не всі сказані експрезидентом США Дональдом Трампом речі “були проти” України, а лише ставили під сумнів деякі аспекти.

“Тож я сподіваюся, що він не буде проти України. Я сподіваюся на це… Звичайно, є різні погляди на щось, на якісь деталі. Але якщо у нас є спільні погляди і спільні цінності, то, звичайно, ми можемо працювати (з Трампом. – ред.)”, – додав український лідер.
 
Голова держави підкреслив, що обрання нового президента США – це виключно рішення американців, і “ми будемо працювати з будь-яким президентом, якого вони оберуть”.
 
“І, звичайно, ми будемо працювати зі Сполученими Штатами в будь-якому випадку, тому що це наш стратегічний партнер і лідер у світі”, – заявив Зеленський.

Президент наголосив, що відчуває підтримку України з боку більшості американців і членів Конгресу, “і це означає, що США на нашому боці”. Водночас він вирішив звернутись до конгресменів, які голосували проти виділення допомоги ЗСУ.
 
“Вони повинні знати, що ці гроші йдуть насамперед на американську оборону… І вони повинні знати, що їхнє виробництво отримає десятки мільярдів грошей, робочі місця, податки, все буде в США”, – вказав Зеленський.
 
Другий аргумент президента полягає в тому, що частина допомоги йде не в Україну, а й в інші європейські держави, “тому що є певна зброя, яка нам також потрібна, яка є у великому дефіциті, і ми її потребуємо. І іноді Сполучені Штати підтримують це”.
 
А по-третє, за словами голови держави, “з американцями у нас немає секретів”, і технологіями, які розробляють в Україні, “ми ділимося з нашими американськими друзями”.
 
“Тому будьте впевнені, що все йде на поле бою, підтримуючи не лише українську армію, а й захищаючи демократію у світі”, – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, за словами президента, новий пакет військової допомоги від США міститиме далекобійні ракети ATACMS та необхідні системи ППО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + 6 =

Back to top button