Світ

Зеленський і Байден обговорюють постачання ракет ATACMS – Білий дім

Зеленський і Байден обговорюють постачання ракет ATACMS - Білий дім

Фото: US Army

Штати ведуть з Україною консультації щодо ATACMS

США ведуть з Україною консультації з приводу того, коли потрібно залучити головні сили, які були підготовлені для контрнаступу України.

Президент України Володимир Зеленський і президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден обговорюють передачу ЗСУ далекобійних ракет ATACMS. Про це у п’ятницю, 21 липня заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на Форумі безпеки в Аспені.

За його словами, можливість далекобійного удару українських сил мають забезпечити Франція і Велика Британія.

“Це дасть додаткові можливості під час контрнаступу України”, – сказав Салліван.

Салліван вказав, що Штати надали одну з найзначніших допомог Україні в галузі безпеки. Але рішення про передачу далекобійних ракет має ухвалити особисто Байден. Він же додав, що обговорення цього питання на рівні лідерів іще не завершене. 

Він зазначив, що Штати готові йти на ризики, але вказав, що після кожного оголошення пакета військової допомоги Україні в Білому домі оцінюють реакцію Кремля.

Також Салліван додав, що Байден і Зеленський обговорюють хід контрнаступу. 

Нагадаємо, глава Міноборони США Ллойд Остін під час зустрічі групи Рамштайн запевнив Київ, що союзники налаштовані на подальше нарощування бойового потенціалу та рівня підготовки ЗСУ, а також підкреслив, що Захід робитиме все можливе для перемоги України.

Просити або вимагати: Україна має добитись надання ATACMS

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button