Світ

Затоплення яхти в Італії: стали відомі деталі

Затоплення яхти в Італії: стали відомі деталі

Фото: gettyimages

Пошуки зниклих пасажирів тривають

Яхта, на борту якої перебувало 22 людини, була пришвартована неподалік від порту Портичелло. Очевидці зазначили, що шторм був несподівано сильним, і хоча погода погіршувалася, такого масштабу не очікували.

Британський технологічний підприємець Майк Лінч та його 18-річна донька є у списку зниклихбезвісти після того, як розкішна яхта затонула біля берегів Сициліїчерез несподіваний потужний шторм. Про це у понеділок, 19 серпня, повідомило Reuters.

Інцидент стався у понеділок вранці. Яхта, на борту якої перебувало 22 людини, була пришвартована неподалік від порту Портичелло.

Стихія вразила яхту раптово, і вона швидко зникла під водою. 15 людей вдалося врятувати, серед них дружина Лінча, Анжела Бакарес, яка володіла яхтою, а також однорічна дівчинка. Проте шість людей, серед них Лінч та його донька, залишаються зниклими безвісти. Загиблим виявився шеф-кухар яхти.

Італійська берегова охорона проводить розслідування обставин аварії та оглядає затонулий корабель, який лежить на глибині 49 метрів. Очевидці зазначили, що шторм був несподівано сильним, і хоча погода погіршувалася, такого масштабу не очікували.

Майк Лінч відомий своїми досягненнями у сфері технологій. Він заснував компанію Autonomy, яку в 2011 році продав Hewlett-Packard за 11 мільярдів доларів. Однак угода призвела до тривалих судових суперечок, і лише в червні 2024 року Лінч був виправданий у кримінальному процесі в Сан-Франциско.

Триває розслідування причин аварії, а також пошуки зниклих пасажирів яхти.

Як повідомлялося, на борту судна перебували дві особи з британо-французьким громадянством, громадянин Ірландії, новозеландець і шрі-ланкієць, решта були британцями. Берегова охорона врятувала 15 осіб, в тому числі дитину.

Нагадаємо, поблизу Гаїті у морі загорівся човен із гаїтянськими мігрантами – 39 людей загинули, ще 41 вдалося врятувати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 15 =

Back to top button