Світ

“Замах на Прозорова”: ФСБ заявила, що затримала в Луганську підозрюваного

 Замах на Прозорова : ФСБ заявила, що затримала в Луганську підозрюваного

Фото: Скриншот відео

Затриманий чоловік нібито спостерігав за будинком Василя Прозорова у 2023 році

Російська спецслужба стверджує, що чоловік “перевів кур’єру 10 тисяч рублів за доставку з Литви компонентів вибухівки”.

Російська ФСБ заявила про затримання в окупованому Луганську громадянина України, що нібито був причетний до підготовки замаху на екс-співробітника СБУ Василя Прозорова. Про це повідомляє російське видання Astra, що позиціонує себе як незалежне.

“За версією відомства, 29-річний затриманий у 2021 році познайомився з агентом СБУ Хрестиною Ярославою, за вказівкою якої влітку 2023 нібито спостерігав за будинком Прозорова”, – йдеться в повідомленні.

Він нібито у квітні цього року “перевів кур’єру 10 тисяч російських рублів” за доставку з Литви компонентів вибухівки, закамуфльованих під косметичні засоби.

“Раніше суд заарештував Івана Паскаря, який перевіз саморобний вибуховий пристрій, та Володимира Головченка, який звинувачується в організації підриву”, – нагадали журналісти.


Василь Прозоров – колишній працівник СБУ. Прозоров став відомим у березні 2019 року напередодні президентських виборів 2019 року в Україні. Тоді дав у Росії прес-конференцію з “викриттям діяльності СБУ в Україні”.

Як відомо, вибух в автомобілі Прозорова стався 12 квітня. Позашляховик Toyota Land Cruiser Prado вибухнув, коли чоловік повернув ключ у замку запалювання. Колишній співробітник СБУ вижив, у нього травми ніг.

Раніше Федеральна служба безпеки РФ заявила, що затримала підозрюваного у підриві у Москві автомобіля ексспівробітника Служби безпеки України Василя Прозорова. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 15 =

Back to top button