Світ

Захворюваність на коронавірус знизилась на 95,8 % після вакцинації – МОЗ Ізраїлю

Ризик захворювання Covid-19 знизився на 95,8% серед людей, які отримали обидві вакцини Pfizer. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Вакцина також на 98% ефективна в запобіганні лихоманки або проблем з диханням. Такі висновки були засновані на даних, зібраних на національному рівні до 13 лютого від жителів країни, які отримали друге щеплення як мінімум за два тижні до цього. Відзначається, що 30 січня близько 1,7 мільйона чоловік пройшли повторну вакцинацію.

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху висловив сподівання, що 95% громадян у віці 50 років і старше будуть вакциновані протягом наступних двох тижнів.

Повідомляється, що попередні звіти окремих постачальників медичних послуг також показали позитивні результати, спонукавши Ізраїль зняти обмеження в економіці після декількох тижнів ізоляції. Незабаром в країні будуть відкриті школи і магазини.

Нагадаємо, що уряд Ізраїлю прийняло рішення послабити обмежувальні заходи, які були введені у зв’язку з пандемією коронавірусу. Карантинні обмеження послаблять c 21 лютого. Однак користуватися тренажерними залами, відвідувати спортивні та культурні заходи, а також готелі і басейни зможуть тільки ті, хто щеплений або вилікувався від коронавірусу.

Back to top button