Світ

Заарештованого в РФ розробника ракет підозрюють у держзраді – ЗМІ

Заарештованого в РФ розробника ракет підозрюють у держзраді - ЗМІ

Фото: Інститут теоретичної та прикладної механіки РАН

Олександр Шиплюк

Повідомляється, що констурктор нібито передав секретні матеріали на науковій конференції в Китаї в 2017 році, але він стверджує, що інформація, про яку йдеться, не була секретною.

Директора Інституту теоретичної та прикладної механіки Сибірського відділення Російської академії наук, розробника гіперзвукових ракет Олександра Шиплюка, заарештованого за підозрою в державній зраді, звинувачують у передачі Китаю секретних матеріалів. Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що Шиплюк нібито передав секретні матеріали на науковій конференції в Китаї в 2017 році, але він стверджує, що інформація, про яку йдеться, не була секретною, її можна було без проблем знайти в Інтернеті.

ФСБ не відповіла на запити Reuters про коментарі з даного приводу, а міністерство закордонних справ Китаю відповіло, що китайсько-російські відносини базуються на «неприєднанні, неконфронтації і ненаціленні на треті сторони».

На думку автора публікації, ці справи, а також попередні арешти за державну зраду свідчать про підвищену пильність Москви щодо втрати будь-якої технологічної переваги, зокрема на користь Китаю, від якого РФ дедалі більше залежить з початку повномасштабної війни в Україні.

Раніша повідомлялося, що в Росії заарештували трьох розробників гіперзвукових ракет

У РФ репресують творців Кинджалів, а Україна домінуватиме у небі

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button