Світ

З 2025 року в’їзд до Британії стане платним

З 2025 року в’їзд до Британії стане платним

Фото: Unsplash

З 2025 року європейські туристи платитимуть за в’їзд до Великої Британії

Наразі громадяни Бахрейну, Кувейту, Оману, Катару, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів повинні подати заявку на ETA перед в’їздом до Великобританії.

З 2025 року мандрівники, які в’їжджатимуть до Великої Британії без візи, будуть зобов’язані сплачувати збір розміром 10 фунтів стерлінгів. Про це у вывторок, 10 вересня, пише CNN з посиланням на міністерку внутрішніх справ Великої Британії Іветт Купер.

 

Вона зауважила, що нові правила передбачають розширення системи електронної авторизації подорожей (ETA), яка спочатку була запроваджена для громадян Катару, а тепер на всіх інших мандрівників, зокрема і громадян Європейського Союзу.

 

Збір стосуватиметься всіх відвідувачів, разом з немовлятами та дітьми, які не мають візи або дозволу на проживання, роботу чи навчання у Великій Британії.

 

Нині громадяни Бахрейну, Кувейту, Оману, Катару, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів вже зобов’язані подавати заявку на ETA перед в’їздом до Великої Британії. У листопаді ця вимога буде поширена на більшість інших країн, включно з США, але без європейців. До весни програма буде розширена на громадян Європейського Союзу.

 

Нові правила не поширюватимуться на громадян Ірландії.

 

“Вперше ми матимемо повне розуміння тих, хто подорожує до Великої Британії”, – заявила Купер.

 

Схеми безвізового режиму не є нововведенням. Система електронної авторизації подорожей ESTA у Сполучених Штатах, яка зараз коштує 21 долар і діє протягом двох років, була запроваджена ще у 2009 році. 

 

Велика Британія офіційно вийшла з Європейського Союзу у січні 2020 року.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × five =

Back to top button